Anthentiek voor Bedrijven

 

Bij Anthentiek geloven we dat investeren in jezelf en je medewerkers loont. Jijzelf en je medewerkers zijn immers je kostbaarste goed. Gemotiveerde en gelukkige medewerkers zijn productieve medewerkers.  Ze helpen je vooruit te komen met je organisatie en bieden je klanten net dat tikkeltje meer. 

 

Wij bij Anthentiek willen de betrouwbare & deskundige partner zijn voor jou en je organisatie op het gebied van allerhande loopbaangerelateerde thema’s. Denk maar aan stress, communicatie, assertiviteit, bewaren werk-privé balans, verhogen van efficiëntie/productiviteit, leiderschap, …

Bedrijfscoaching en project stress preventie en communicatietraining Anthentiek Hasselt

 Een betrouwbare & deskundige partner voor jou & jouw organisatie 

Betrouwbaar in die zin dat je ons steeds mag contacteren als het moeilijk loopt. We denken met je mee om door middel van coaching/training of onderzoek de moeilijkheden in jouw organisatie aan te pakken. Deskundig omdat we werken vanuit een sterke psychologische, wetenschappelijke invalshoek en beroep doen op ervaren coaches/trainers met een psychologische achtergrond. We geloven immers dat dit de enige manier is om duurzaam resultaat te boeken en écht verandering te bekomen!

 

We gunnen jou en je medewerkers immers dat jullie elke dag opnieuw met goesting en energie aan de slag kunnen. Omdat we begrijpen dat dat nodig is om in de wereld van vandaag het verschil te kunnen maken.

Dat hangt in de eerste plaats af van jouw organisatie en jullie unieke noden. Vertel ons waar jullie noden en pijnpunten liggen en wij vertellen je hoe we je kunnen ondersteunen! 

 

Onze waarden lopen als een rode draad door ons werk. We hechten belang aan deskundigheid, in die zin dat we kiezen voor psychologisch/ therapeutisch geschoolde medewerkers met een achtergrond in loopbaanthema’s. We streven naar warmte in onze dienstverlening. Dit opdat je voelt dat jij en je organisatie er toe doen en dat we écht naast jullie willen staan. 

 

Tot slot hopen we dat iedereen die met onze diensten in aanraking komt, voelt dat we dit alles met bakken passie doen. Passie voor jou en je medewerkers, passie voor ons vakgebied en passie voor resultaat!

Wij zorgen ervoor dat de motor van jullie organisatie, jullie menselijk kapitaal, goed blijft draaien!

Communicatietraining, stres spreventie en onderzoek naar stress en welzijn voor bedrijven

Ons aanbod voor zelfstandigen en bedrijven

GROEPSTRAINING

Bij Anthentiek voorzien we ook een ruim aanbod van groepstrainingen. 

Hieronder een greep uit de thema’s waarin we groepstrainingen voorzien 

  • Stress – en burn-out preventie 

  • Meer veerkracht in je job 

  • Verhogen van efficiëntie en focus in de job 

  • Re-integratie na ziekte & burn-out 

  • Loopbaancoaching voor HR-professionals

  • Verbindend communiceren

  • 4 kleuren communicatietraining

  • Verbindend leidinggeven

  • … 

 

Contacteer ons voor meer info zodat we een aanbod op maat kunnen uitwerken. 

OPLEIDING TOT LOOPBAANCOACH

Ben jij HR of gezondheidsprofessional? Op zoek naar een opleiding die je leert hoe om te gaan met de meest uiteenlopende loopbaanvragen? Wil jij cliënten of medewerkers die twijfelen aan hun jobkeuze, stress ervaren in hun job of worstelen met conflict op de werkvloer echt verder helpen? Dan is onze opleiding tot loopbaancoach jou op het lijf geschreven. 

Deze training bestaat uit 2 delen. In deel 1 dompelen we je onder in de wereld van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een wetenschappelijk, therapeutisch/coaching model dat zich heel goed leent om snel en grondig diverse loopbaanvragen aan te pakken. In deel 2 verdiepen we ons in het loopbaanmodel van Anthentiek en het concept loopbaancoaching. Hier bieden we je concrete tools om aan de slag te kunnen met diverse loopbaanvragen. 

 

Voor meer info over de toelatingsvoorwaarden, onze training en werkwijze – klik hier

ONDERZOEK & FOCUSGROEPEN

Loop jij tegen specifieke pijnpunten aan in je organisatie? Misschien loopt de communicatie niet zoals je het zou willen, merk je dat je medewerkers teveel stress ervaren of sinds een tijdje met minder goesting aan de slag zijn? 

 

Dan kan een onderzoek gecombineerd met focusgroepen een uitweg bieden. Hoe gaan we te werk? We doen een anonieme bevraging binnen jullie organisatie om meer info te krijgen over de pijnpunten die er leven. Vervolgens gaan we in focusgroepen (groepen van medewerkers) ondersteund door onze psycholoog in dialoog om de resultaten te interpreteren en aanbevelingen te verzamelen. De resultaten en aanbevelingen worden aan jullie teruggekoppeld met aanvullingen vanuit onze expertise en achtergrond zodat jullie gewapend met de nodige info en op eigen houtje jullie pijnpunten kunnen aanpakken.

Ben jij geïnteresseerd of zou je graag meer info willen? Neem dan contact met ons op via info@anthentiek.be of bel ons via 0467 031 592. We helpen je maar al te graag verder!

 
 

Enkele van onze succesvolle samenwerkingen

bij organisaties die zich bewust zijn van de waarde van hun menselijk kapitaal:

TECTUM / IMA /  ...

Welzijnspartner: stress- en loopbaancoaching

 

We worden geregeld gevraagd om individuele coachings te doen binnen organisaties. Wanneer medewerkers overmatige stress ervaren en dit hun welzijn of hun functioneren belemmert, worden we ingezet om de medewerker inzicht en tools te geven om de stress te beperken. 

 

Ook werkten we als welzijnspartner reeds samen met HR-diensten om diverse thema's vanuit psychologisch standpunt kwalitatief en duurzaam aan te pakken. Dit gaat van een kader voor een goed ontslag- of functioneringsgesprek tot een volledig uitgewerkt reïntegratietraject bij langdurige ziekte.

 

We worden regelmatig ingezet om loopbaancoachings te doen voor organisaties wanneer er twijfels zijn of de persoon zich thuis voelt in zijn of haar job. In een kortdurend traject brengen we samen met de medewerker zijn/haar ideale werkomgeving, zijn/haar energiegevers en zijn/haar kwaliteiten in kaart om van hieruit de organisatie de mogelijkheid te geven om de jobinhoud af te stemmen op de desbetreffende medewerker.

UAU collectiv

Communicatietraining om beter samen te werken

 

UAU vroeg ons om een communicatietraining op maat uit te werken om de samenwerking binnen hun project-gestuurde stressvolle organisatie aan te pakken. Na een gesprek met de vennoten werkten we een 5-delige communicatietraining uit. We begonnen met het in kaart brengen van verschillende communicatiestijlen en oefenden binnen het team om de communicatie meer op elkaar af te stemmen. We versterken de communicatievaardigheden van het team en leerden hen op een verbindende manier feedback geven, feedback ontvangen en hulp vragen aan elkaar. Daarnaast voerden we een onderzoek om de communicatie pijnpunten in kaart te brengen en verzamelden aanbevelingen vanuit het team om de communicatie (nog) meer te optimaliseren. We gaven aan de leidinggevenden een training in het geven van constructieve feedback, het doen van functionerings – en ontslaggesprekken en leerden hen op een verbindende manier omgaan met de emoties van hun medewerkers.

SANIMALIA

Project: Meer welzijn minder stress

 

Een job in een dierenkliniek brengt vaak stress met zich mee. Enerzijds omwille van de werkdruk, de 24 uren bezetting en de emotionele last die het verlies van een dier met zich mee brengt…

 

We werden gevraagd om een onderzoek te doen binnen de organisatie om doormiddel van een survey de stressoren in kaart te brengen. Vervolgens organiseerden we focusgroepen om de survey resultaten uit te diepen, draagvlak te creëren en om ook vanuit de medewerkers zelf aanbevelingen te verzamelen. Dit alles verwerkten we met onze psychologische en HR ervaring om zeer concrete aanbevelingen te formuleren voor de diverse domeinen en levens van de organisatie.

2PASS CLINIC

Training in assertiviteit en verbindende communicatie

We werden door de Antwerpse privékliniek 2Pass benaderd om hun jaarlijkse teambuilding vorm te geven. Ze kozen voor een assertiviteitstraining verspreid over 2 dagen waar diverse thema’s aan bod kwamen: nee zeggen, feedback geven, feedback ontvangen, verschillende communicatiestijlen, omgaan met boze en sterk emotionele klanten, communiceren met cliënten met ASS, etc. 

Assertiviteitstraining en communicatietraining bij 2pass clinic door Anthentiek uit Hasselt Limburg

Wil jij met je team ook beter leren samenwerken, productiever zijn en meer welzijn ervaren?

Contacteer ons dan om samen te investeren in jullie menselijk kapitaal.