Opleiding tot Loopbaancoach

Ben jij een psycholoog / hulpverlener of HR professional met een passie voor loopbaanthema’s? Wil jij cliënten of medewerkers die vastlopen in hun job nog beter kunnen ondersteunen? Hen helpen om terug met goesting aan de slag te gaan? Wil jij dit alles leren doen op een wetenschappelijk onderbouwde manier en deel uitmaken van een team dat je begeleidt en ondersteunt wanneer je vastloopt? Dan ben je bij Anthentiek aan het juiste adres. 

 

Anthentiek is een psychologen – en loopbaancentrum dat mensen wil ondersteunen in het werk maken van dat wat ze écht willen. In hun job en ver daarbuiten. We kiezen ervoor om samen te werken met coaches die reeds een achtergrond hebben in het begeleiden van cliënten, door ervaring en opleiding en verwachten een basiskennis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Nog geen opleiding gedaan in ACT, maar wel ervaring met coaching of therapie? Geen zorgen, we bieden zelf een basistraject aan rond ACT zodat je de kennis en vaardigheden opdoet die nodig zijn voor onze loopbaancoaching. 

Help mensen werk te maken van wat ze écht willen

Heb jij een bachelor/master in een mensgerichte opleiding op zak en minimum 2 jaar ervaring in het 1 op 1 begeleiden van cliënten? Ben je gebeten door loopbaanvragen zoals “ik wil weten welke job er bij me past” “ik wil meer balans werk-privé” of “ik wil anders leren communiceren met mijn leidinggevende”? Zou je het daarnaast leuk vinden om korte krachtgerichte loopbaantrajecten te doen? Dan is een rol als loopbaancoach via Anthentiek vast iets voor jou!

Onze opleiding tot loopbaancoach geeft je in 4 dagen de nodige handvaten om aan de slag te gaan als loopbaancoach op zelfstandige basis of binnen de organisatie waar je werkt

Loopbaancoach opleiding Anthentiek Hasselt

IT'S A BEAUTIFUL THING WHEN A CAREER AND A PASSION COME TOGETHER 

Opleiding tot Loopbaancoach - hoe?

 In deel 2 dompelen we je onder in de loopbaanbegeleidingsmethodiek van Anthentiek. Wij geloven dat een job die écht bij iemand past rust op 3 pijlers. De job moet aansluiten bij je waarden, energiegevers en je sterktes. Met waarden doelen we op dat wat voor iemands onmisbaar is binnen een job denk maar aan uitdaging of balans-werk privé. Energiegevers zijn de taken of bezigheden waar je warm van wordt en je sterktes vormen jouw unieke toolset van kwaliteiten en vaardigheden.

 

We leren je in onze training om deze 3 pijlers te verhelderen en samen met de cliënt te komen tot de job die echt bij hem of haar past. Daarna geven we je tools/methodieken/vragenlijsten om met andere loopbaanvragen aan de slag te gaan. We geven je info over de wetgeving rond loopbaanbegeleiding en VDAB loopbaancheques en zorgen ervoor dat je klaar bent om zelfstandig als loopbaancoach aan de slag te gaan. Het onderdeel van loopbaanbegeleiding wordt gegeven door Ann Van Cauwelaert. Ann is klinisch psycholoog, loopbaancoach en de oprichter van Anthentiek. Door haar gecombineerde achtergrond in arbeids- en organisatiepsychologie en human resources management in te zetten als psycholoog zorgt zij voor kwalitatieve en duurzame loopbaanbegeleidingstrajecten

Ook na het afronden van deze opleiding sta je er niet alleen voor. Naast toegang tot onze tools hebben we ook 2 keer per jaar een kennisdeling (in de praktijk in Hasselt), kan je indien gewenst beroep doen op extra supervisie of afstemmen met collega-loopbaancoaches in onze Anthentiek community.

Onze vierdaagse opleiding loopbaanbegeleiding bestaat uit 2 onderdelen.

 

In deel 1, ACT op 't Werk, introduceren we de principes van ACT en leren we je aan de hand van oefeningen en rollenspelen hoe je ACT in de werk- en loopbaancontext in kan zetten. Binnen ACT geloven we dat belemmerende gevoelens of gedachten onvermijdelijk deel uitmaken van ieders leven. Maar al te vaak spenderen we veel tijd aan het bevechten van deze belemmeringen, ondanks dat we ze eigenlijk niet echt kunnen controleren. Dit kost ons veel tijd en energie. Het houdt ons weg van dat wat er écht toe doet. Tijdens deel 1 zal je leren hoe ACT kan helpen om cliënten, ondanks eventuele belemmerende gedachten en gevoelens, toch kunnen bewegen naar hun (loopbaan)waarden en naar de job die écht bij hen past. Het ACT onderdeel zal gegeven worden door Ellen Vanzeir. Ellen is klinisch neuropsycholoog, loopbaancoach en therapeutisch deskundige bij Anthentiek. Ze heeft jaren ACT trainingen gegeven voor onder andere ACT Academie en ACT Expertisecentrum Allegre.

Opleiding tot Loopbaancoach - inschrijven
Aan de slag als zelfstandige loopbaancoach?

Collega’s die als zelfstandig loopbaancoach willen werken na de opleiding, zullen werken onder onze naam en verantwoordelijkheid. Daarom vinden we het belangrijk om voor deze doelgroep een extra screening te doen. We gaan met hen immers een langdurige samenwerking aan en staan garant voor de kwaliteit die ze bieden. 

 

Ben jij zelfstandige en wil jij in onderaanneming als loopbaancoach aan de slag voor Anthentiek? 

  • Stuur dan je cv en motivatiebrief op naar info@anthentiek.be

  • Indien je kandidatuur geschikt bevonden wordt, nodigen we je uit voor een kort online gesprek om je wat beter te leren kennen. 

  • Hebben we beiden een goed gevoel na dit gesprek, kan je na de opleiding in onderaanneming starten. 

 

Wil jij niet als zelfstandige in naam van Anthentiek aan de slag, dan is deze screening niet nodig.

Kostprijs

De opleiding bestaat uit 2 delen (ACT & Loopbaancoaching) en kost 980,00 euro in totaal (excl. btw). Via de KMO-portefeuille krijg je nog eens 30% korting waardoor je slechts 686,00 euro betaalt. Indien je reeds een opleiding gedaan hebt in ACT mag je deel 1 overslaan. Neem in dat geval contact op met ons via info@anthentiek.be om je vrijstelling te bespreken.

 

Schrijf je hieronder in voor deel 1-2 van één van de twee opkomende reeksen Opleiding tot Loopbaancoach. Als je zelf nog vragen hebt of graag eerst meer info wil over loopbaancoaching contacteer ons dan via info@anthentiek.be.

Opleiding tot Loopbaancoach (14,15,17 & 18 december) - O2020121
Anthentiek
Opleiding tot Loopbaancoach (2-5 februari) - O2021021
Anthentiek

Lees hieronder hoe andere therapeuten/HR professionals hun rol als Anthentiek loopbaancoach ervaren. Heb je nog verdere vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

Jan Jacobs

Psychotherapeut

"Werk is een erg belangrijk deel van ons leven. Het is een manier om een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan onze samenleving en ons unieke talent in te zetten. Althans, dat is het ideale scenario. Voor veel mensen is de huidige baan de plek waar men droomt over het inzetten van zijn of haar talenten, maar waar men zich jammer genoeg voelt leeglopen. Het knappe aan mijn job is om deze mensen te mogen begeleiden naar inzicht en actie: ontdekken van de eigen talenten en het ondernemen van de juiste stappen om die droombaan te krijgen. Heerlijk !"

Sarah Brepoels

Klinisch Psycholoog

"Als psycholoog combineer ik therapie en loopbaanbegeleiding. Zelf ervaar ik het als een aangename afwisseling om cliënten in zowel diepgaandere en intensievere therapietrajecten te begeleiden als in meer kortdurende en coachende loopbaantrajecten. De opleiding tot loopbaancoach bij Anthentiek gaf mij de nodige inzichten en handvaten om een kwalitatieve loopbaanbegeleiding te kunnen bieden op maat van mijn cliënten."

Leentje De Backer

Creatief Psychotherapeut

"Ik vind loopbaanbegeleiding een hele fijne insteek om mensen te helpen naar een weg waarin zij gelukkig kunnen zijn en dit in de jobcontext. Als therapeut vind ik het een meerwaarde om op het gebied van loopbaanbegeleiding ervaring te hebben en andersom ervaar ik veel goeds om net als therapeut loopbaanbegeleiding te doen. De combinatie van de twee geeft mij de mogelijkheid om mensen heel mensgericht en in een groter geheel te kunnen helpen. Een therapeutisch vervolg is altijd mogelijk en dat is vaak voor de cliënt zelf een pluspunt.

Ik ben alvast ontzettend blij dat ik het mag en kan doen!"

© 2016-2020 Anthentiek

0032 467 031 592  | info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 | Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg