Zoeken

LOOPBAANKRONKELS - VANZEIR ELLEN

Bijgewerkt op: 14 apr.

Ik sprak met Ellen over haar loopbaan. Tijdens dit gesprek vertelde ze over de moeilijke zoektocht naar een eerste job, maar ook over haar passie voor (neuro)psychologie en over hoe mama worden haar perspectief op haar loopbaan heeft veranderd. Het werd een puur interview dat we graag met jullie willen delen.

Loopbaancoach en psycholoog Ellen over haar loopbaan bij psychologenpraktijk Anthentiek Hasselt.


Ellen, kan je me eens vertellen over je loopbaan? Wanneer werd de keuze voor psychologie gemaakt?

Eigenlijk wist ik al vrij vroeg dat ik psychologie wilde studeren. Ik was al jong diegene waar mensen advies aan kwamen vragen als ze met problemen zaten. Die rol lag me goed. En dat is de reden dat ik voor de studie psychologie heb gekozen.


Ik begon met de gedachte “ik ga met mensen werken” maar al snel merkte ik dat de wetenschappelijke zijde van psychologie me ook boeide. Ik was geïntrigeerd door alles wat met de hersenen te maken had en hoe je hersenen je gedrag bepalen. Ik wilde leren hoe deze kennis te gebruiken om mensen