Zoeken

Thuiswerken met kinderen

Bijgewerkt op: 19 apr.

Velen onder ons moesten tijdens de corona-crisis thuiswerken. En net dit thuiswerken is niet altijd even handig met kinderen thuis. Waar we onze rol als moeder of vader normaal net iets gemakkelijker gescheiden kunnen houden van die als medewerker, lopen ze thuis allemaal door elkaar. Het is dus evident dat deze corona-tijd niet enkel van onze kinderen, maar ook van ons als ouders heel wat aanpassing vraagt. Omdat ik nieuwsgierig was naar thuiswerken met kinderen, nam ik contact op met een paar collega’s met kinderen tussen 2 en 6 jaar . Ik vind het namelijk belangrijk dat jullie weten dat we allemaal hierin vastlopen en hoop dat door een blog als deze, we wat steun en herkenning vinden bij elkaar.

Wat zijn de moeilijkheden in het thuiswerken met kinderen?

Liese: Ik vind het het moeilijk om verschillende rollen te combineren. Alles loopt door elkaar: van een skypegesprek met collega’s tot een kind dat naar de wc moet. Dat continue switchen vraagt veel energie.

Katia: Het is alsof je constant AAN staat. Je bent of met je werk bezig, want daar verwacht men van alles of met de vragen die er van je kind komen. Die momenten van even niks waar ik even niet mama of medewerker ben, die mis ik wel. Je hele vangnet valt weg (ouders, school, grootouders, crèche…)

Liese: Ik merk ook dat de kinderen het nog als een soort vakantie zien. Ze begrijpen niet goed dat je thuis bent, maar toch geen 100 procent aandacht voor hen kan hebben. Ze zijn immers gewend dat als mama en papa thuis zijn (bv. in het weekend) er veel aandacht naar hun gaat.

Anja: Ook de video meetings zijn een echte uitdaging :). Je hebt al een partner nodig die hen afleidt zodat jij de telefoontjes kan doen.

Julie<