Zoeken

Waarom ik doe wat ik doe

Bijgewerkt op: 19 apr.

Al van kleins af aan, wist ik welke kant uit…hoor je veel mensen zeggen. Als ik heel eerlijk ben, is dit niet zoals het bij mij gelopen is.


Ik denk dat het vooral de lucky few zijn die meteen weten welke kant ze uit willen en dat die gevallen die niet vaak voorkomen. Ook tijdens mijn jeugd heb ik rondom mij zowel de lichte als de zwaardere kant van het werkende leven mogen ervaren. Van een opa die voor zijn passie leefde in het onderwijs tot een moeder die me tot op de dag van vandaag zegt dat ze misschien liever een compleet andere richting uit was gegaan en een vader die nog steeds struggelt met de balans werk-privé.
Ik geloof (nog steeds) dat je leert door zoeken, proeven, durven, proberen. En als je mijn moeder zou spreken, zou ze je vertellen dat ik heel wat geëxperimenteerd heb… Van diverse studierichtingen in het middelbaar en in het hogere onderwijs, tot uiteenlopende hobby's, tot… wat ik nu doe.


En dit verhaal van zoeken, niet weten waar naartoe ben ik als ik terugkijk toch dankbaar dat ik het proces aangegaan ben, want zonder te durven “falen, proeven en zoeken” zou ik nooit uitgekomen zijn bij hetgeen ik vandaag doe.


Maar het had wel anders kunnen lopen. Ik had liever wat meer ondersteuning gehad in het maken van mijn loopbaan. Na heel wat proef – en zoekwerk, besloot ik daarom anderen te helpen om “werk te maken van wat ze echt willen”. Een opleiding in psychologie en HR management te volgen.


En het is wat het is, de nood aan aandacht voor welzijn binnen de werksetting ligt hoog. We