top of page
Zoeken

Waarom ik doe wat ik doe

Bijgewerkt op: 19 apr. 2022

Al van kleins af aan, wist ik welke kant uit…hoor je veel mensen zeggen. Als ik heel eerlijk ben, is dit niet zoals het bij mij gelopen is.


Ik denk dat het vooral de lucky few zijn die meteen weten welke kant ze uit willen en dat die gevallen die niet vaak voorkomen. Ook tijdens mijn jeugd heb ik rondom mij zowel de lichte als de zwaardere kant van het werkende leven mogen ervaren. Van een opa die voor zijn passie leefde in het onderwijs tot een moeder die me tot op de dag van vandaag zegt dat ze misschien liever een compleet andere richting uit was gegaan en een vader die nog steeds struggelt met de balans werk-privé.
Ik geloof (nog steeds) dat je leert door zoeken, proeven, durven, proberen. En als je mijn moeder zou spreken, zou ze je vertellen dat ik heel wat geëxperimenteerd heb… Van diverse studierichtingen in het middelbaar en in het hogere onderwijs, tot uiteenlopende hobby's, tot… wat ik nu doe.


En dit verhaal van zoeken, niet weten waar naartoe ben ik als ik terugkijk toch dankbaar dat ik het proces aangegaan ben, want zonder te durven “falen, proeven en zoeken” zou ik nooit uitgekomen zijn bij hetgeen ik vandaag doe.


Maar het had wel anders kunnen lopen. Ik had liever wat meer ondersteuning gehad in het maken van mijn loopbaan. Na heel wat proef – en zoekwerk, besloot ik daarom anderen te helpen om “werk te maken van wat ze echt willen”. Een opleiding in psychologie en HR management te volgen.


En het is wat het is, de nood aan aandacht voor welzijn binnen de werksetting ligt hoog. We kennen allemaal wel 1 of meerdere mensen die moeilijkheden hebben in hun loopbaan; met een burn-out, angst om te falen, conflict met hun leidinggevende of gewoonweg met het niet weten wat te doen met hun werkend leven.


Dus in 2016 sprak ik mijn partner aan met de vraag “wat als we nu eens samen een bedrijf starten dat zich focust op welzijn binnen de werkcontext in de breedste zin van het woord”. Hij kwam aan boord met een ongezien enthousiasme.


Dus we begonnen een team te bouwen. Een team waarbij we heel specifiek op zoek gingen naar psychologen met een interesse in werkgerelateerde thema’s die we opleidden in loopbaancoaching. Een team van authentieke mensen die op een warme en persoonlijke manier naast anderen wilden lopen in hun proces.


We maakten een aanbod waarmee we actief konden bijdragen aan meer welzijn binnen iemands loopbaan. Een aanbod van loopbaancoaching, therapie bij werkgerelateerde thema’s, consulting rond stress-en welzijn op de werkplek en diverse trainingen voor particulieren en organisaties.

En omdat we er rotsvast in geloven “teach what you preach” wilden we zelf ook zorgen voor een context waarin onze medewerkers zich thuis voelden, waarin er stevig ingezet wordt op persoonlijke groei en waar mensgerichtheid prio is …


Betekent dit dat ik nooit meer op zoek ben? Nope…not at all :) . Ik heb zelf vaak moeite met de balans werk-privé. En ook de verantwoordelijkheid die bij het zaakvoerderschap komt kijken is soms angstig. Ondertussen ben ik al een stuk verder als waar ik begon, en word ik me er steeds meer bewust van wat er toe doet in mijn leven . Ik weet ook uit ervaring dat (al vind ik het niet leuk) ik angst en ongemak kan dragen en dat alles beweegt en verandert.


Ons doel is om ook jou te helpen om werk te maken van wat je echt wil… in het werk en ver daarbuiten! Je te helpen om stappen te zetten naar dat waar je gelukkig van wordt. Zodat we ooit op het einde van onze loopbaan kunnen zeggen, we hebben het werkend leven van een hele hoop mensen een stuk mooier gemaakt.

108 weergaven

Kommentare


bottom of page