Waarom ik doe wat ik doe

Al van kleins af aan, wist ik welke kant uit…hoor je veel mensen zeggen. Als ik bloedeerlijk ben, is dit niet zoals het bij mij gelopen is.


Ik denk dat het vooral de lucky few zijn die meteen weten welke kant ze uit willen en dat die gevallen eerder zeldzaam zijn. Ook in mijn opgroeien heb ik rondom me zowel de lichte als de zwaardere kant van het werkende leven mogen ervaren. Van een grootvader die zijn passie leefde in het onderwijs tot een moeder die me nog steeds zegt dat ze misschien liever een compleet andere richting uit was gegaan en een vader die nog steeds moeite heeft met het concept balans werk-privé.
Ik geloof (nog steeds) dat je leert door zoeken, proeven, durven, proberen en experimenteren. En als je mijn moeder zou kunnen spreken, zou ze je vertellen dat ik heel wat geëxperimenteerd heb… Van verschillende studierichtingen in het middelbaar en in het hogere onderwijs, tot uiteenlopende hobbies, tot… wat ik nu doe.


En dit proces van zoeken, niet weten waar je talenten liggen of je waarden niet helder hebben om je de richting te wijzen, voelt soms verdomd frustrerend en uitzichtloos. Terugkijkend ben ik dankbaar dat ik het proces aangegaan ben, want zonder te durven “falen, proeven en zoeken” zou ik nooit uitgekomen zijn bij hetgeen ik vandaag doe.


Dit neemt niet weg dat het anders gekund had. Ik had best gewild dat ik wat meer ondersteuning had gehad in het creëren van mijn loopbaan. Na heel wat proef – en zoekwerk, besloot ik daarom anderen te helpen om “werk te maken van wat ze echt willen”. Een opleiding in psychologie en HR management volgden.


En de cijfers liegen er niet om, de nood aan aandacht voor welzijn binnen de werksetting ligt hoog. We kennen allemaal wel 1 of meerdere mensen die gestruggeld hebben in hun loopbaan; met een burn-out, angst om te falen, conflict met hun leidinggevende of gewoonweg met het niet weten wat te doen met hun werkend leven.


Dus in 2016 sprak ik mijn partner aan met de vraag “wat als we nu eens samen een bedrijf starten dat zich focust op welzijn binnen de werkcontext in de breedste zin van het woord”. Hij kwam aan boord met een ongezien enthousiasme.


Dus dat was dat. We begonnen een team te bouwen. Een team waarbij we heel specifiek op zoek gingen naar psychologen met een interesse in werkgelerateerde thema’s die we opleidden in loopbaancoaching. Een team van authentieke mensen die op een warme en persoonlijke manier naast anderen wilden lopen in hun proces.


We stippelden een aanbod uit waarmee we actief konden bijdragen aan meer welzijn binnen iemands loopbaan. Een aanbod van loopbaancoaching, therapie bij werkgerelateerde thema’s, consulting rond stress-en welzijn op de werkplek en diverse trainingen voor particulieren en organisaties.

En vermits we geloven in “teach what you preach” wilden we zelf ook zorgen voor een context waarin onze medewerkers zich thuis voelden, waarin er stevig ingezet wordt op persoonlijke groei en waar mensgerichtheid centraal staat…


Betekent dit dat ik nooit meer struggel of zoek. Nope…not at all :) . Ik heb zelf geregeld moeite met het concept balans werk-privé of iets van een lat en deze zeer hoog leggen. En ook de verantwoordelijkheid die bij het zaakvoerderschap komt kijken is soms regelrecht beangstigend. En tegelijkertijd ben ik al een stuk verder als waar ik begon, word ik me steeds meer bewust van wat er toe doet in mijn leven (in mijn job en daarbuiten) en weet ik uit ervaring dat (al vind ik het niet leuk) ik angst en ongemak kan dragen en dat alles beweegt en verandert.


Onze missie is om ook jou te helpen om werk te maken van wat je echt wil… in het werk en ver daarbuiten! Je te helpen om stappen te zetten naar dat waar je warm van wordt. Opdat we ooit op het einde van onze loopbaan kunnen zeggen, we hebben het werkend leven van een hele hoop mensen een stuk mooier gemaakt.

91 keer bekeken

© 2016-2020 Anthentiek

0032 467 031 592  | info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 | Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Als jullie een therapeut of psycholoog in Hasselt (Limburg) zoeken, kunnen jullie bij Anthentiek terecht. Ik mag me misschien niet psycholoog noemen van de belgische wet, omdat ik als psycholoog in nederland afgestudeerd ben. Daarom noem ik mezelf therapeut. Ik doe in mijn praktijk te Hasselt Limburg echter alles qua therapie wat een psycholoog ook doet. Een therapeut leunt eigenlijk ook heel dicht aan bij een psycholoog. Alleen heeft een therapeut voor therapeut gestudeerd en een psycholoog voor psycholoog. Als je je niet goed voelt, hulp nodig hebt van een psycholoog of therapeut of loopbaanbegeleiding zoekt in Hasselt. Last hebben van een depressie, burn-out, faalangst of nood hebt een therapie of psychologische begeleiding kan je contact opnemen, met mij, als psycholoog en therapeut en coach van Limburg. Naar psychologische begeleiding geef ik ook therapie in limburg, hasselt en Genk. Ik woon momenteel in Hasselt, maar heb ook in Genk gewoond. Daarom dat ik zowel in Genk als in Hasselt, eigenlijk in heel limburg therapie geef. Een van mijn specialisaties is therapie geven over faalangst en eigenlijk ben ik ook goed in jobcoaching. Ik heb eerder als jobcoach en loopbaancoach gewerkt in Genk en in Hasselt. Loopbaancoaching is heel hot op dit moment, daarom dat ik het belangrijk vind om ook jobcoaching, naast therapie en psychologie te bieden. Ik werk ook als psycholoog in Nederlands limburg, dat is eigenlijk heel dicht bij Hasselt, Genk en Limburg. In Nederland vind je ook veel psychologen, loopbaancoaching vind je daar minder. Ik werk dus eigenlijk zowel als psycholoog, therapeut en jobcoach in Nederland als in Limburg. 

Als psycholoog, therapeut, loopbaanbegeleider en jobscoach help ik mijn klanten hun leven weer op de rails te krijgen. Ik ben werkzaam in Limburg (Hasselt) als therapeut. Anthentiek doet loopbaanbegeleiding in Hasselt op een authentieke manier. Ann Van Cauwelaert, de oprichter van Anthentiek is een voorstander van de authentieke en positieve coach benadering. Ze is werkzaam in Hasselt en heeft haar coachingspraktijk in Hasselt

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg