Zoeken

Een motivatiebrief schrijven: (on)zin!

Bijgewerkt op: 21 apr.

Tijdens loopbaanbegeleidingsgesprekken krijg ik steeds dezelfde vraag: Een motivatiebrief is dat nog nodig ? En hoe maak ik die? Is een cv niet voldoende?


Op dit moment zoeken we zelf nieuwe collega's en iedere keer als ik een sollicitatie binnenkrijg met enkel een cv, blijf ik op mijn honger zitten. Ik wil de sollicitant graag leren kennen en ben echt benieuwd naar waarom de persoon besloten heeft om bij ons te solliciteren. Een cv met je persoonlijke gegevens, ervaring, opleiding… vertelt me maar de helft van het verhaal. Ik kan er geen “waarom” uit halen. En laat die nu net erg belangrijk zijn.


Zij die zich al eerder hebben gesolliciteerd, zijn misschien al wel bekend met de motivatiebrief. En misschien ook met de zoektocht waarbij je naar een mooi, vers geopend Word document staart terwijl je hoofd je de gedachte “hoe moet ik hier nu eigenlijk aan beginnen?” toegooit.


Loopbaanbegeleiding om je te helpen met een motivatiebrief te schrijven in Hasselt Genk Limburg

Een goede motivatiebrief geeft volgens mij antwoord op 3 kernvragen: <