Zoeken

Een blog over te dure wijn, angst en irritatie

Bijgewerkt op: 19 apr.

Ik ben koraf… Ik reageer geïrriteerd omdat je je volgend drankje al bestelt terwijl het vorige nog halfleeg voor je staat …

Ik merk op dat ik vervelend ben en tegelijkertijd voelt het toch comfortabel genoeg om mezelf in dit gedrag te wikkelen…

Jij merkt het op en blijft een hele tijd je vrolijke zelve, tot je me plots aankijkt en vraagt “hoe voel je je eigenlijk”… De vraag werd gesteld vanuit oprechte interesse…

Ik schrik. Ik neem even de tijd om te voelen… Ik merk op dat ik diep vanbinnen bang ben. Corona heeft ons (en vele zelfstandigen) geraakt in die zin dat we de eerste maanden geen cliënten meer in het echt mochten zien, maar enkel online… Niet alle cliënten waren even mee in het online verhaal en besloten hun afspraak uit te stellen tot na de lock-down. Spannende tijden dus... Intussen zijn we weer beetje bij beetje aan het bewegen naar het pre-corona pad. Dus we besloten in onzekere tijden als deze toch een nieuwe medewerker aan te nemen.… Et voilà; de basis van mijn angst: een nieuwe medewerker in onzekere tijden…

Ons hoofd (het mijne inclusief) gooit ons op zulke momenten allerhande oplossingen toe om de angst snel onder controle te houden. Eén van die oplossingen was: “om te besparen moet je ervoor zorgen dat je man niet te veel geld uitgeeft”… De bevelen van mijn hoofd om financieel voorzichtig te zijn om zo de angst onder controle te krijgen, misten hun doel want angst laat zich niet controleren. De angst zat er dus nog, nu enkel bedekt onder frustratie… Maar wat nog erger was; het kostte me mijn quality time en connectie met jou. Dus ik besloot mijn tirannieke hoofd los te laten en echt bij jou te zijn…

Ik wil je bedanken, want je deed op dat moment enkele hele helpende dingen voor me.

  1. Je deed me vertragen, waardoor ik even pauzeerde met mijn gedrag.

  2. Je deed me naar binnen keren, ruimte geven aan wat ik echt voelde.

  3. Je deed me stilstaan bij het waarom van mijn gedrag, het onder controle houden van mijn angst.