Zoeken

Last van stress? Lees dan onze 5 tips om hier beter mee om te gaan!

Bijgewerkt op: 19 apr.

Een tijdje geleden kreeg ik te maken met slapeloosheid. Een gevoel van onrust en piekeren hield me wakker. Een hoofd dat me zodra ik in bed lag overal mee naar toe nam… Ik hoef je niet te vertellen dat leuk anders is :)

Stress is ondoorgrondelijk en de klachten zijn heel uiteenlopend. Fysieke klachten die ik het vaakst hoor terugkomen bij cliënten zijn migraine, stramme spieren, darmklachten, geheugenproblemen, een verminderde weerstand of zelfs een druk op de borst.
Vaak zijn we ons niet bewust van het feit dat ons lichaam ons signalen geeft om ons te vertellen wat gas terug te nemen. Ons lijf weet vaak al veel eerder dat er “iets mis is” dan dat wij dat doen. Bij stress treden er allerhande automatische mechanismes in werking die zorgen voor stresshormonen ((nor)adrenaline, cortisol…) zodat we zo alert mogelijk kunnen reageren. Op lange termijn leveren deze hormonen ons vooral kosten op. Kosten die een weerslag hebben op ons lichaam (bv. verzwakt immuunsysteem, ontstekingen die toenemen). Maar ook heel wat kosten die betrekking hebben op ons welzijn; we ervaren meer angst, meer verdriet, meer frustratie… Vaak ook omdat we maar al te goed beseffen dat we niet in het leven staan zoals we dat zouden willen. We zijn immers te druk bezig zijn met lopen of “over”leven