4 Tips om te blijven staan in Corona-tijden

Ik merk dat er angst leeft bij vele mensen. In tijden van angst gaat ons hoofd vanzelf allerhande oplossingen onze kant uit schieten. “Misschien kan je dit doen” of "misschien kan je Facebook of het nieuws nog eens checken” … Sommige van de gedachten of oplossingen die je hoofd je kant uit schiet zijn handig, maar andere zijn dat waarschijnlijk een stuk minder. Het resultaat van het springen op elke gedachte of oplossing is vaak dat je alle kanten opgeslingerd wordt en het moeilijk hebt de focus bij je werk en andere dingen die er toe doen te houden.


Graag wil ik jullie een aantal tips geven. Tips die mij helpen om te blijven staan in tijden als deze, zowel in mijn job als daarbuiten… .


1. Hoe jezelf ondersteunen? Mij helpt het in tijden als deze te werken met een lijstje. Daarop schrijf ik elke dag schrijf wat ik die dag belangrijk vind om te doen. Ik beperk me niet alleen tot professionele taken, maar ook activiteiten als “wandelen” of een “online sport video volgen” krijgen een plekje op mijn lijst. Mijn lijst werkt als een soort anker, om me vast te houden en de focus te houden bij de dingen die er toe doen in een wereld waarbij allerhande gedachten en nieuwsberichten consistent om mijn aandacht strijden. Op www.balanceworks.online vond ik deze handige pdf die je kan helpen om een anker te creëren, een anker dat je helpt de focus te leggen bij de dingen die er voor jou toe doen. Voor de gemakkelijkheid heb ik de 2 pagina's van de pdf onder aan deze blog toegevoegd.


2. Beperk je eerder vermelde lijstje tot dingen waar je écht controle over hebt. Wedden dat je hoofd je veel gedachten of oplossingen toegooit om je een illusie van controle te verschaffen. Stel jezelf de vraag waar heb ik dit moment echt controle over (hoe je tijd met je doorbrengt, …) ? En waarover niet (economische werkloosheid, daling in klanten, gedrag van anderen…)?  Je kan het voor jezelf zelfs neerschrijven naar het voorbeeld van de toegevoegde foto.
3. Stel jezelf de vraag of continue werken of ergens mee bezig zijn je écht helpt, of net niet… Ik merk immers dat veel mensen die ik spreek in mijn online consulten “werk” gebruiken als een manier om weg te blijven van onrust, van angst. Consistent achter je laptop zitten en bezig zijn, creëert voor velen zulke illusie van controle. Ik ben voor “doen wat werkt”, maar ik nodig je wel uit om even stil te staan bij hoe dit werkt voor je? Houdt het je angst echt voor lange termijn onder de knoet? Of creëert het enkel meer onrust?


4. Tot slot geef ik je de tip om jezelf de volgende vraag te stellen: “Hoe hoop je als dit alles voorbij is terug te kijken op jezelf in deze periode van crisis? En hoe wil je dat mensen die je dierbaar zijn of naast jou staan op jou terugkijken in deze periode van crisis?” Ik gun je dat je in lijn hiermee kan handelen.


Moest je nood hebben aan meer ondersteuning in deze lastig tijd. Je kan ons altijd contacteren via info@anthentiek.be of via Maak Afspraak om een afspraak te maken voor een online sessie.


Stay safe & take care,

Liefs,

Team Anthentiek

29 keer bekeken

© 2016-2020 Anthentiek

0032 467 031 592  | info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 | Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Als jullie een therapeut of psycholoog in Hasselt (Limburg) zoeken, kunnen jullie bij Anthentiek terecht. Ik mag me misschien niet psycholoog noemen van de belgische wet, omdat ik als psycholoog in nederland afgestudeerd ben. Daarom noem ik mezelf therapeut. Ik doe in mijn praktijk te Hasselt Limburg echter alles qua therapie wat een psycholoog ook doet. Een therapeut leunt eigenlijk ook heel dicht aan bij een psycholoog. Alleen heeft een therapeut voor therapeut gestudeerd en een psycholoog voor psycholoog. Als je je niet goed voelt, hulp nodig hebt van een psycholoog of therapeut of loopbaanbegeleiding zoekt in Hasselt. Last hebben van een depressie, burn-out, faalangst of nood hebt een therapie of psychologische begeleiding kan je contact opnemen, met mij, als psycholoog en therapeut en coach van Limburg. Naar psychologische begeleiding geef ik ook therapie in limburg, hasselt en Genk. Ik woon momenteel in Hasselt, maar heb ook in Genk gewoond. Daarom dat ik zowel in Genk als in Hasselt, eigenlijk in heel limburg therapie geef. Een van mijn specialisaties is therapie geven over faalangst en eigenlijk ben ik ook goed in jobcoaching. Ik heb eerder als jobcoach en loopbaancoach gewerkt in Genk en in Hasselt. Loopbaancoaching is heel hot op dit moment, daarom dat ik het belangrijk vind om ook jobcoaching, naast therapie en psychologie te bieden. Ik werk ook als psycholoog in Nederlands limburg, dat is eigenlijk heel dicht bij Hasselt, Genk en Limburg. In Nederland vind je ook veel psychologen, loopbaancoaching vind je daar minder. Ik werk dus eigenlijk zowel als psycholoog, therapeut en jobcoach in Nederland als in Limburg. 

Als psycholoog, therapeut, loopbaanbegeleider en jobscoach help ik mijn klanten hun leven weer op de rails te krijgen. Ik ben werkzaam in Limburg (Hasselt) als therapeut. Anthentiek doet loopbaanbegeleiding in Hasselt op een authentieke manier. Ann Van Cauwelaert, de oprichter van Anthentiek is een voorstander van de authentieke en positieve coach benadering. Ze is werkzaam in Hasselt en heeft haar coachingspraktijk in Hasselt

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg