top of page
Zoeken

4 Tips om te blijven staan in Corona-tijden

Bijgewerkt op: 19 apr. 2022

Ik merk dat er veel angst is bij mensen. In tijden van angst gaat ons hoofd vanzelf allerhande oplossingen onze kant uit schieten. “Misschien kan je dit doen” of "misschien kan je Facebook of het nieuws nog eens checken” … Sommige van de gedachten zijn handig, andere daarentegen helemaal niet. Het resultaat van het springen op elke gedachte of oplossing is vaak dat je alle kanten opgeslingerd wordt en het moeilijk hebt de aandacht bij je werk te houden.


Graag wil ik jullie een aantal tips geven. Tips die mij helpen om te blijven staan in tijden als deze, zowel in mijn job als daarbuiten… .


1. Hoe jezelf ondersteunen? Mij helpt het in tijden als deze te werken met een lijstje. Daar schrijf ik elke dag op wat ik die dag belangrijk vind om te doen. Dit gaat niet alleen over het werk maar ook activiteiten als “wandelen” of een “online sport video volgen” . Mijn lijst werkt als een soort anker, om me vast te houden aan de dingen die er toe doen in een wereld waarbij allerhande gedachten en nieuwsberichten consistent om mijn aandacht strijden. Op www.balanceworks.online vond ik deze handige pdf die je kan helpen om dit anker te creëren, een anker dat je helpt de belangrijkheid te leggen bij de dingen die er voor jou toe doen. Voor de gemakkelijkheid heb ik de 2 pagina's van de pdf onder aan deze blog toegevoegd.


2. Beperk je eerder vermelde lijstje tot dingen waar je écht controle over hebt. Stel jezelf de vraag : "waar heb ik dit moment echt controle over (hoe je tijd met je doorbrengt, …) ? En waarover niet (economische werkloosheid, daling in klanten, gedrag van anderen…)? " Je kan het voor jezelf zelfs opschrijven naar het voorbeeld van de toegevoegde foto.
3. Stel jezelf de vraag of continue werken of ergens mee bezig zijn je écht helpt, of net niet… Ik merk dat veel mensen die ik spreek in mijn online consulten “werk” gebruiken als een manier om weg te blijven van onrust, van angst. Voortdurend achter je laptop zitten en bezig zijn, creëert voor velen zulke illusie van controle. Ik ben voor “doen wat werkt”, maar ik stel wel voor om even stil te staan bij hoe dit werkt voor je? 


4. Stel je deze vraag eens: “Hoe hoop je als dit alles voorbij is terug te kijken op jezelf in deze periode van crisis? En hoe wil je dat mensen die je dierbaar zijn of naast jou staan op jou terugkijken in deze periode van crisis?”


Moest je nood hebben aan meer ondersteuning in deze lastig tijd. Je kan ons altijd contacteren via info@anthentiek.be of via Maak Afspraak om een afspraak te maken voor een online sessie.


Stay safe & take care,

Liefs,

Team Anthentiek

60 weergaven

Comments


bottom of page