Weet je niet welke richting uit? 

Ben je (toekomstige) student en worstel je met het kiezen van een studierichting die écht bij je past? Ben je op zoek naar advies rond je studiekeuze?  We helpen je graag werk maken van een loopbaan die bij je past.

Studiekeuzebegeleiding

Sta jij op het punt een studiekeuze te maken? Door het ruime aanbod kan het soms knap lastig zijn om de knoop door te hakken. We willen je ondersteunen in het leren kennen van jezelf opdat je weloverwogen stappen kan zetten in de juiste richting.

 

Herken jij jezelf in deze beschrijvingen: 

  • Je hebt het middelbaar net afgerond en staat op het punt de overstap te maken naar de universiteit of naar de hogeschool. Je hebt echter geen idee van de richting die je uit wilt.

  • Je bent vol goede moed gestart met een studierichting die toch niet de juiste bleek te zijn en loopt nu vast in het kiezen van een nieuwe studierichting.

Dan kan jij mogelijks onze hulp wel gebruiken! Contacteer ons voor een eerste afspraak. We kijken er naar uit je te ontmoeten. Hieronder leggen we je alvast uit hoe we te werk gaan.

ASK YOURSELF IF WHAT YOU'RE DOING TODAY IS GETTING YOU CLOSER TO WHERE YOU WANT TO BE TOMORROW 

Studiekeuzebegeleidig bij Anthentiek - hoe?

Onze studiekeuzebegeleiding bestaat uit 3 belangrijkste stappen. 

  1. In stap 1 leren we jou beter kennen. We gaan op zoek naar jouw waarden (wat doet er voor jou echt toe in een job?) , kwaliteiten (je sterktes)  & energiegevers (taken die je energie geven). We geloven immers dat een studierichting die echt bij je past, gebaseerd is op deze 3 pijlers. We leggen je uit welke systemen er bestaan in het hoger onderwijs en onderzoeken samen welk systeem het best aansluit bij jouw voorkeur en studiemethode. 

  2. In stap 2 gaan we meer info verzamelen over diverse studierichtingen. We nemen enkele studiekeuzetesten af en gaan vervolgens meer info verzamelen over de studierichtingen die je het meest aanspreken. We analyseren pluspunten, minpunten en tewerkstellingsmogelijkheden van deze richtingen. Vervolgens bekijken we welke studierichtingen het best aansluiten bij de informatie die we verzameld hebben in stap 1 en dus bij jou als persoon.

  3. In stap 3 komen we tot een concreet actieplan. Nadat we besloten hebben welke studierichting de jouwe wordt, gaan we bepalen welke praktische stappen nog nodig zijn om te bewegen in die richting. Wil je op kot of niet? Welke school draagt je voorkeur? Misschien is er een toelatingsproef waarop je je moet voorbereiden, of misschien zijn er bepaalde vaardigheden die je nog wil sterken vooraleer je de overstap maakt (studie – of sociale vaardigheden?). 

Gedurende ons traject maken we gebruik van diverse methodieken. We gebruiken coachingsgesprekken, polsen naar je gelopen studietraject, nemen wetenschappelijke studiekeuze – en interessetesten af en verzamelen feedback van je ouders en/of naasten. Dit alles om te komen tot een betrouwbaar resultaat en samen met jou naar een studiekeuze te bewegen die écht bij je past

Wie tijdens het schooljaar nood heeft aan hulp bij leren leren of bij moeilijke vakken, verwijzen we graag door naar BijlesHuis. Hun 1-op-1 bijles en studiebegeleiding door gediplomeerde docenten kan zowel aan huis of online plaatsvinden.

Trajecten in studiekeuzebegeleiding
Traject met coach

Voor studiekeuzebegeleiding hebben we gemiddeld 6 tot 10 sessies nodig. De begeleiding vindt plaats in onze groepspraktijk te Hasselt. Je betaalt 60 euro voor een sessie van 50 minuten. Neem contact met ons op via het afspraakformulier voor een eerste gesprek.  

Do-it-yourself traject

Je kan de studiekeuzebegeleiding ook volledig op eigen tempo van thuis uit doen via onze do-it-yourself online studiekeuzebegeleiding. Dit traject bestaat uit 7 sessies die je aan de hand van een presentatie, filmpjes, oefeningen, teste en een werkboekje doorloopt. Dit traject kan je via onderstaande knop Bestel nu kopen.

Do-it-yourself online Studiekeuzebegeleiding
Wil jij hulp bij het maken van je studiekeuze? Jezelf leren en jouw ideale studierichting leren kennen? Wil je dit graag leren in een volledig en efficiënt traject? Dan is onze DIY Studiekeuzebegeleiding vast iets voor jou! Prijs: 29,95 euro
 

© 2016-2020 Anthentiek

0032 467 031 592  | info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 | Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Als jullie een therapeut of psycholoog in Hasselt (Limburg) zoeken, kunnen jullie bij Anthentiek terecht. Ik mag me misschien niet psycholoog noemen van de belgische wet, omdat ik als psycholoog in nederland afgestudeerd ben. Daarom noem ik mezelf therapeut. Ik doe in mijn praktijk te Hasselt Limburg echter alles qua therapie wat een psycholoog ook doet. Een therapeut leunt eigenlijk ook heel dicht aan bij een psycholoog. Alleen heeft een therapeut voor therapeut gestudeerd en een psycholoog voor psycholoog. Als je je niet goed voelt, hulp nodig hebt van een psycholoog of therapeut of loopbaanbegeleiding zoekt in Hasselt. Last hebben van een depressie, burn-out, faalangst of nood hebt een therapie of psychologische begeleiding kan je contact opnemen, met mij, als psycholoog en therapeut en coach van Limburg. Naar psychologische begeleiding geef ik ook therapie in limburg, hasselt en Genk. Ik woon momenteel in Hasselt, maar heb ook in Genk gewoond. Daarom dat ik zowel in Genk als in Hasselt, eigenlijk in heel limburg therapie geef. Een van mijn specialisaties is therapie geven over faalangst en eigenlijk ben ik ook goed in jobcoaching. Ik heb eerder als jobcoach en loopbaancoach gewerkt in Genk en in Hasselt. Loopbaancoaching is heel hot op dit moment, daarom dat ik het belangrijk vind om ook jobcoaching, naast therapie en psychologie te bieden. Ik werk ook als psycholoog in Nederlands limburg, dat is eigenlijk heel dicht bij Hasselt, Genk en Limburg. In Nederland vind je ook veel psychologen, loopbaancoaching vind je daar minder. Ik werk dus eigenlijk zowel als psycholoog, therapeut en jobcoach in Nederland als in Limburg. 

Als psycholoog, therapeut, loopbaanbegeleider en jobscoach help ik mijn klanten hun leven weer op de rails te krijgen. Ik ben werkzaam in Limburg (Hasselt) als therapeut. Anthentiek doet loopbaanbegeleiding in Hasselt op een authentieke manier. Ann Van Cauwelaert, de oprichter van Anthentiek is een voorstander van de authentieke en positieve coach benadering. Ze is werkzaam in Hasselt en heeft haar coachingspraktijk in Hasselt

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg