Weet je niet welke richting uit? 

Ben je (toekomstige) student en worstel je met het kiezen van een studierichting die écht bij je past? Ben je op zoek naar advies rond je studiekeuze?  We helpen je graag werk maken van een loopbaan die bij je past.

Studiekeuzebegeleiding

 

Sta jij op het punt een studiekeuze te maken? Door het ruime aanbod kan het soms knap lastig zijn om de knoop door te hakken. We willen je ondersteunen in het leren kennen van jezelf opdat je weloverwogen stappen kan zetten in de juiste richting.

 

Herken jij jezelf in deze beschrijvingen: 

  • Je hebt het middelbaar net afgerond en staat op het punt de overstap te maken naar de universiteit of naar de hogeschool. Je hebt echter geen idee van de richting die je uit wilt.

  • Je bent vol goede moed gestart met een studierichting die toch niet de juiste bleek te zijn en loopt nu vast in het kiezen van een nieuwe studierichting.

Dan kan jij mogelijks onze hulp wel gebruiken! Contacteer ons voor een eerste afspraak. We kijken er naar uit je te ontmoeten. Hieronder leggen we je alvast uit hoe we te werk gaan.

ASK YOURSELF IF WHAT YOU'RE DOING TODAY IS GETTING YOU CLOSER TO WHERE YOU WANT TO BE TOMORROW 

Studiekeuzebegeleidig bij Anthentiek - hoe?

Onze studiekeuzebegeleiding bestaat uit 3 belangrijkste stappen. 

  1. In stap 1 leren we jou beter kennen. We gaan op zoek naar jouw waarden (wat doet er voor jou echt toe in een job?) , kwaliteiten (je sterktes)  & energiegevers (taken die je energie geven). We geloven immers dat een studierichting die echt bij je past, gebaseerd is op deze 3 pijlers. We leggen je uit welke systemen er bestaan in het hoger onderwijs en onderzoeken samen welk systeem het best aansluit bij jouw voorkeur en studiemethode. 

  2. In stap 2 gaan we meer info verzamelen over diverse studierichtingen. We nemen enkele studiekeuzetesten af en gaan vervolgens meer info verzamelen over de studierichtingen die je het meest aanspreken. We analyseren pluspunten, minpunten en tewerkstellingsmogelijkheden van deze richtingen. Vervolgens bekijken we welke studierichtingen het best aansluiten bij de informatie die we verzameld hebben in stap 1 en dus bij jou als persoon.

  3. In stap 3 komen we tot een concreet actieplan. Nadat we besloten hebben welke studierichting de jouwe wordt, gaan we bepalen welke praktische stappen nog nodig zijn om te bewegen in die richting. Wil je op kot of niet? Welke school draagt je voorkeur? Misschien is er een toelatingsproef waarop je je moet voorbereiden, of misschien zijn er bepaalde vaardigheden die je nog wil sterken vooraleer je de overstap maakt (studie – of sociale vaardigheden?). 

Gedurende ons traject maken we gebruik van diverse methodieken. We gebruiken coachingsgesprekken, polsen naar je gelopen studietraject, nemen wetenschappelijke studiekeuze – en interessetesten af en verzamelen feedback van je ouders en/of naasten. Dit alles om te komen tot een betrouwbaar resultaat en samen met jou naar een studiekeuze te bewegen die écht bij je past

Wie tijdens het schooljaar nood heeft aan hulp bij leren leren of bij moeilijke vakken, verwijzen we graag door naar BijlesHuis. Hun 1-op-1 bijles en studiebegeleiding door gediplomeerde docenten kan zowel aan huis of online plaatsvinden.

Trajecten in studiekeuzebegeleiding
Traject met coach

Voor studiekeuzebegeleiding hebben we gemiddeld 6 tot 10 sessies nodig. De begeleiding vindt plaats in onze groepspraktijk te Hasselt. Je betaalt 60 euro voor een sessie van 50 minuten. Neem contact met ons op via het afspraakformulier voor een eerste gesprek.  

Do-it-yourself traject

Je kan de studiekeuzebegeleiding ook volledig op eigen tempo van thuis uit doen via onze do-it-yourself online studiekeuzebegeleiding. Dit traject bestaat uit 7 sessies die je aan de hand van een presentatie, filmpjes, oefeningen, teste en een werkboekje doorloopt. Dit traject kan je via onderstaande knop Bestel nu kopen.

Do-it-yourself online Studiekeuzebegeleiding
Wil jij hulp bij het maken van je studiekeuze? Jezelf leren en jouw ideale studierichting leren kennen? Wil je dit graag leren in een volledig en efficiënt traject? Dan is onze DIY Studiekeuzebegeleiding vast iets voor jou! Prijs: 29,95 euro
 

Anderen over de DIY Online Studiekeuzebegeleiding

Shauni 01-09-2020

Door het doorlopen van de DIY-studiekeuzebegeleiding voelde ik me niet langer alleen in het maken van mijn keuze. Ik kreeg door het doorlopen van het traject een beter overzicht in wat ik nu wel degelijk zoek binnen een opleiding, waar mijn talenten liggen en waar mijn twijfels liggen. Het was vooral een verademing om eens verdiepend en ondersteunend aan de slag te kunnen gaan met mijn dilemma’s. Zo vond ik de 360° feedback waarbij je ook de input krijgt van je omgeving en de vele testjes en tips zeer waardevol. Het traject doet je stilstaan bij zaken waar je misschien niet meteen aan denkt. Daarnaast bied het traject veel handige websites aan, die ik ervoor nog niet kende. De filmpjes van Ann zorgen ervoor dat de cursus niet afstandelijk is en je toch de warme sfeer van Anthentiek ervaart.