Veelgestelde vragen

Heb je nog geen 7 jaar werkervaring? Of ben je momenteel student of niet aan de slag?  Dan heb je waarschijnlijk geen recht op loopbaancheques en kan je het loopbaantraject bij ons volgen aan de reguliere prijs van 60 euro per sessie van 50 min. 

 

60 euro / sessie

 1. Prijs - Hoeveel betaal ik voor een begeleiding bij Anthentiek? 

Loop jij vast in je rol als ondernemer? Ervaar je stress, word je gehinderd door je perfectionisme of belemmerd door andere angsten. Dan is coaching aangewezen voor jou. Voor een coachingtraject betaald vanuit je onderneming betaal je 80 euro (excl. BTW) voor een sessie van 50 min. 

80 euro / sessie

Bij Anthentiek bieden we ook diverse trainingen op het gebied van communicatie en stresspreventie. De prijzen zijn verschillend afhankelijk van de training en modaliteit (groep vs individueel). Je kan de specifieke prijzen terug vinden op de pagina van deze training. Voor communicatietrainingen gericht op het verbeteren van je communicatie in de werkcontext, kan je trouwens gebruik maken van de KMO-portefeuille.

Heb je 7 jaar werkervaring? Ben je werknemer of zelfstandige? Dan heb je in de meeste gevallen recht op loopbaancheques van de VDAB en betaal je slechts 80 euro voor 7 sessies of 10 euro per uur. Via deze link vind je meer info over het recht op en het gebruik van loopbaancheques. 

10 euro / sessie

Loop je vast in het leven en ben je op zoek naar een diepgaande begeleiding? Dan is therapie aangewezen. Voor onze therapeutische sessies betaal je 60 euro voor een sessie van 50 min. 

 

60 euro / sessie

 
De groepspraktijk Anthentiek die gelegen is op het Sint Katarinaplein te Hasselt. Onze psychologen praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit diverse plaatsen zoals Sint-Truiden, Bilzen, Tongeren of Genk.

 2. Locatie - Waar kan ik jullie vinden? 

Onze groepspraktijk bevindt zich net buiten de kleine ring van Hasselt op de Ferdinand Verbiestlaan 4, 3500 te Hasselt. Er is parkeermogelijkheid aan de voor – en achterkant van het gebouw. Met gebruik van de parkeerschijf mag je 2 uur gratis parkeren

 

We zijn ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Lijn H16, H17, H61 en H71 stoppen vlakbij (op 40m) bij onze deur.

 

 3. Gegevens - Welke zijn jullie bedrijfs-en facturatiegegevens? 

Anthentiek

Ferdinand Verbiestlaan 4 bus 4

3500 Hasselt

 

Rekeningnummer: IBAN BE86 7350 4891 3650 

Ondernemingsnummer: 0692.853.281 

 

 4. Aanmelden - Hoe kan ik jullie contacteren? 

Wil je graag een afspraak maken? Vul dan het afspraakformulier in.

Heb je een specifieke vraag voor ons? Dan mag je altijd contact opnemen via mail met info@anthentiek.be  of via tel. 0467 031 592.*

 

*Kan je ons telefonisch niet bereiken? Dan zijn we waarschijnlijk net bezig met een begeleiding. Spreek gerust een voicemailbericht in of stuur een mailtje. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

 5. Werkwijze - Wat zijn jullie verschillende werkwijzen en wat houden ze precies in

ACT is een vorm van gedragstherapie. Binnen ACT geloven we dat hindernissen (vervelende  gedachtes, gevoelens en sensaties) onvermijdelijk deel uitmaken van ieders leven. Maar al te vaak spenderen we veel tijd aan het bevechten van deze dingen, die we eigenlijk helemaal niet kunnen controleren. Dit kost ons veel energie en houdt ons vaak weg van dat wat er echt toe doet. ACT wilt jou leren minder door deze hindernissen gevangen te worden opdat je kan bewegen in de richting van jouw waarden.

Binnen gedragstherapie veronderstelt men dat ons denken, voelen en handelen grotendeels gebaseerd is op wat we in het verleden geleerd hebben, op onze leergeschiedenis. Gedrag wordt benaderd vanuit een complexe samenhang tussen 5 G’s: genbeurtenis, gedachte, gevoel, gedrag en gevolg. Door deze puzzel te leggen, krijg je een overzicht van hoe de vork aan de steel zit en zie je waar je verandering wil en/of kan aanbrengen.

Het “systeem” in systeemtherapie duidt eigenlijk op het sociale systeem waar jij en ik deel van uit maken, de mensen die we kennen en waar we een band mee hebben. We maken allemaal deel uit van verschillende soclale systemen, denk maar aan onze werkomgeving, ons gezin of onze vriendengroep. Ons gezin van herkomst is een belangrijk systeem, vanwaaruit verschillende van onze denkbeelden groeien en vertrekken, zonder dat we ons hier altijd bewust van zijn.  Een systeemtherapeut gaat ervan uit dat elk gedrag en symptoom, communicatie inhoudt, een boodschap. We gaan op zoek naar de de betekenis achter het gedrag van deze persoon in zijn context. Hierin ligt immers de oplossing.

Systeemtherapie

Binnen gestalttherapie staat bewustwording voorop, het is een vorm van procesgerichte therapie. Je gaat niet alleen in gesprek over wat je denkt en vindt, maar vooral over wat je voelt en ervaart. Wat voel je in je lijf, met al je zintuigen? Wat gebeurt er hier en nú? Deze therapiestroming ziet de persoon in zijn geheel. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je leert opnieuw contact te maken met je eigen binnenwereld in plaats van enkel op je hoofd te vertrouwen. Zo leer je jezelf beter kennen en voel je wat voor jou echt belangrijk is en kan je keuzes maken die echt bij jou passen.

Gestalttherapie

Oplossingsgerichte therapie is gericht is op het benutten van de sterke kanten en hulpbronnen van de cliënt. Samen met de therapeut onderzoek je als cliënt welke vaardigheden je al in huis hebt om jouw problemen aan te pakken. Deze therapiestroming is een manier van werken die gericht is op het versterken van jouw autonomie, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de oplossing in plaats van naar het probleem. Je besteedt veel aandacht aan wat er al goed gaat en aan coping. Jij als cliënt bent de expert, die zelf oplossingen vindt.

Oplossingsgerichte therapie

 

 6. Aanbod - Wat is het verschil tussen loopbaancoaching, therapie en training en hoe weet  ik welke dienst het beste bij mij aansluit?

Een loopbaancoaching is vooral geschikt als je kampt met minder diepgaande en diepgewortelde hulpvragen. Denk hierbij aan stress, je niet meer thuis voelen in je job of het vast lopen in de interactie met je collega’s. Loopbaancoaching is een effectieve, maar ietswat minder diepgaande en kortdurende vorm van begeleiding waarbij de focus vooral wordt gelegd op het heden en de toekomst. De bedoeling is om jou in de eerste plaats tot inzicht te brengen, zodat je stapsgewijs tot de nodige verandering komt.

Loopbaanbegeleiding 

Worstel jij al een tijdje met bepaalde klachten die je functioneren ernstig belemmeren? Denk hierbij aan een burn-out, angstklachten of diepgeworteld perfectionisme? Dan ben je mogelijks meer gebaat met een diepgaande, langdurige begeleiding waarin we je geleerde gedragspatronen onderzoeken en je leren om fundamenteel anders met je gedachten en gevoelens om te gaan. We leggen de focus op je leergeschiedenis, het heden en de toekomst. De bedoeling is om samen met jou een traject van diepgaande bewustwording en verandering aan te gaan om je vrijer in het leven te kunnen laten staan.

Therapie

Wil je vooral kennis vergaren en werken aan je vaardigheden in een afgebakende en kortdurende training? Dan zijn onze trainingen jouw ding. We gaan praktisch te werk en leren je aan hoe je kan communiceren of hoe je stress kan herkennen, voorkomen of ervan kan herstellen.

Training

 

Vind je het nog steeds lastig om te bepalen welke van onze diensten het best bij je noden aansluit? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op, we adviseren je graag. 

© 2016-2021 Anthentiek

0032 467 031 592  |  info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg