top of page
Zoeken

Je eigen grootste criticus

Bijgewerkt op: 21 apr. 2022

Heb jij ook wel eens van die dagen, waarin de dingen gewoonweg niet gaan zoals je dat graag zou willen? Je hebt je nog maar half aangekleed en er hangt al tandpasta op je t-shirt. Je komt op kantoor en beseft dat je voor je eerste afspraak dubbel geboekt bent . Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt er een fout in je administratie te zitten die je volgens je collega vandaag echt nog wel moet rechtzetten.

Op deze dagen, voel ik me vaak gefrustreerd, verdrietig, angstig en alleen. Want natuurlijk weet mijn hoofd me ervan te overtuigen dat ik de enige op de hele wereld ben die dit aan de hand heeft.


“Hoe kan je nu toch zo dom zijn? Altijd hetzelfde met jou! Je had 1 taak en zelfs die verbrod je. Nu gaan je collega’s vast zien dat je er eigenlijk niets van bakt. En wie weet wat voor gevolgen dat kan hebben. Je baas zal er niet mee kunnen lachen, voor je het weet, krijg je je ontslag.


Als therapeut word ik dikwijls geraakt door de harde manier waarop cliënten zichzelf toespreken. Ons hoofd is vaak zo meedogenloos hard voor ons en wij…wel “we buy it”.


Zullen we het nu eens omdraaien en met meer compassie met ons eigen omgaan. En compassie heeft in onze taal vaak een negatieve weerklank, vaak krijg ik de reactie “oh nee, ik ben niet van de zelfmedelijden-toestanden”. Dat is niet waar compassie voor staat. Zelf-compassie staat voor mildheid naar jezelf, oprecht betrokken zijn .


Herken jij jezelf in het bovenstaande en ben je op zoek naar hulp om met meer compassie met jezelf om te leren gaan, laat je gegevens dan achter op de website en we contacteren je graag voor een gesprek. Je kan ons ook telefonisch bereiken op het nummer 0470 61 98 26.


Ann244 weergaven

ความคิดเห็น


bottom of page