Je eigen grootste criticus

Heb jij ook wel eens van die dagen, waarin de dingen gewoonweg niet lopen zoals je dat graag zou willen? Je bent nog niet de deur uit of je hebt al een mooie mix van tandpasta en aardbeienconfituur op je t-shirt hangen. Je komt op kantoor en beseft dat je voor je eerste afspraak dubbel geboekt bent en dat je de voorbereiding van je meeting van 13:00 uur helemaal bent vergeten te maken. Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt er een fout in je administratie te zitten die je volgens je collega vandaag echt nog wel moet rechtzetten.

Op zulke momenten voelen we ons vanalles en nog wat. Op deze dagen, en die heb ik meer dan me lief zijn, voel ik me vaak gefrustreerd, verdrietig, angstig en alleen. Want natuurlijk weet mijn hoofd me ervan te overtuigen dat ik de enige op de hele wereld ben die dit soort dingen meemaakt.


Mijn hoofd is niet meteen de grootste steun op dit moment. Vaak krijgen we op de momenten waarop we ons het meest kwetsbaar voelen door ons hoofd nog allerhande verwijten erbovenop geslingerd. Een beetje in de aard van het onderstaande.


“Hoe kan je nu toch zo dom zijn? Altijd hetzelfde met jou! Je had 1 taak en zelfs die verbrod je. Nu gaan je collega’s vast zien dat je er eigenlijk niets van bakt. En wie weet wat voor gevolgen dat kan hebben. Je baas zal er niet mee kunnen lachen, voor je het weet, lig je eruit. En terecht, want ze zijn beter af zonder jou daar op je job… “

Als therapeut word ik vaak oprecht geraakt door de harde manier waarop cliënten zichzelf toespreken. Ons hoofd is vaak zo meedogenloos hard voor ons en wij…wel “we buy it”. Deze harde manier van onszelf toespreken duwt ons vaak enkel dieper, werkt allesbehalve motiverend en zouden we nooit of te nimmer gebruiken naar iemand die we liefhebben.


Stel je nu eens voor dat we op deze moeilijke momenten anders met onszelf zouden kunnen omgaan…Namelijk met meer compassie. En compassie heeft in onze taal een negatieve connotatie, vaak krijg ik de reactie “oh nee, ik ben niet van de zelfmedelijden-toestanden”. Dat is niet waar compassie voor staat. Zelf-compassie staat voor mildheid naar jezelf, oprecht betrokken zijn bij je eigen lijden en willen doen wat er nodig is om dit lijden te verzachten.


Lees bovenstaand stukje van de dag waarop alles misliep eens opnieuw en beeld je in dat niet jijzelf maar je geliefde (vriendin, partner, zoon of dochter) zulke dag meemaakt. Verdrietig en gefrustreerd komt hij of zij na zulke dag bij jou langs. Wat zou je tegen je geliefde zeggen, wat zou je doen? En wat als we deze compassievolle manier van reageren op de pijn van een ander ook eens wat meer voor onszelf zouden kunnen inzetten?


Herken jij jezelf in het bovenstaande en ben je op zoek naar hulp om met meer compassie met jezelf om te leren gaan, laat je gegevens dan achter op de website en we contacteren je graag voor een gesprek. Je kan ons ook telefonisch bereiken op het nummer 0470 61 98 26.


Ann177 keer bekeken

© 2016-2020 Anthentiek

0032 467 031 592  | info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 | Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Als jullie een therapeut of psycholoog in Hasselt (Limburg) zoeken, kunnen jullie bij Anthentiek terecht. Ik mag me misschien niet psycholoog noemen van de belgische wet, omdat ik als psycholoog in nederland afgestudeerd ben. Daarom noem ik mezelf therapeut. Ik doe in mijn praktijk te Hasselt Limburg echter alles qua therapie wat een psycholoog ook doet. Een therapeut leunt eigenlijk ook heel dicht aan bij een psycholoog. Alleen heeft een therapeut voor therapeut gestudeerd en een psycholoog voor psycholoog. Als je je niet goed voelt, hulp nodig hebt van een psycholoog of therapeut of loopbaanbegeleiding zoekt in Hasselt. Last hebben van een depressie, burn-out, faalangst of nood hebt een therapie of psychologische begeleiding kan je contact opnemen, met mij, als psycholoog en therapeut en coach van Limburg. Naar psychologische begeleiding geef ik ook therapie in limburg, hasselt en Genk. Ik woon momenteel in Hasselt, maar heb ook in Genk gewoond. Daarom dat ik zowel in Genk als in Hasselt, eigenlijk in heel limburg therapie geef. Een van mijn specialisaties is therapie geven over faalangst en eigenlijk ben ik ook goed in jobcoaching. Ik heb eerder als jobcoach en loopbaancoach gewerkt in Genk en in Hasselt. Loopbaancoaching is heel hot op dit moment, daarom dat ik het belangrijk vind om ook jobcoaching, naast therapie en psychologie te bieden. Ik werk ook als psycholoog in Nederlands limburg, dat is eigenlijk heel dicht bij Hasselt, Genk en Limburg. In Nederland vind je ook veel psychologen, loopbaancoaching vind je daar minder. Ik werk dus eigenlijk zowel als psycholoog, therapeut en jobcoach in Nederland als in Limburg. 

Als psycholoog, therapeut, loopbaanbegeleider en jobscoach help ik mijn klanten hun leven weer op de rails te krijgen. Ik ben werkzaam in Limburg (Hasselt) als therapeut. Anthentiek doet loopbaanbegeleiding in Hasselt op een authentieke manier. Ann Van Cauwelaert, de oprichter van Anthentiek is een voorstander van de authentieke en positieve coach benadering. Ze is werkzaam in Hasselt en heeft haar coachingspraktijk in Hasselt

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg