Zoeken

Je eigen grootste criticus

Bijgewerkt op: 21 apr.

Heb jij ook wel eens van die dagen, waarin de dingen gewoonweg niet gaan zoals je dat graag zou willen? Je hebt je nog maar half aangekleed en er hangt al tandpasta op je t-shirt. Je komt op kantoor en beseft dat je voor je eerste afspraak dubbel geboekt bent . Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt er een fout in je administratie te zitten die je volgens je collega vandaag echt nog wel moet rechtzetten.

Op deze dagen, voel ik me vaak gefrustreerd, verdrietig, angstig en alleen. Want natuurlijk weet mijn hoofd me ervan te overtuigen dat ik de enige op de hele wereld ben die dit aan de hand heeft.


“Hoe kan je nu toch zo dom zijn? Altijd hetzelfde met jou! Je had 1 taak en zelfs die verbrod je. Nu gaan je collega’s vast zien dat je er eigenlijk niets van bakt. En wie weet wat voor gevolgen dat kan hebben. Je baas zal er niet mee kunnen lachen, voor je het weet, krijg je je ontslag.


Als therapeut word ik dikwijls geraakt door de harde manier waarop cliënten zichzelf toespreken. Ons hoofd is vaak zo meedogenloos hard voor ons en wij…wel “we buy it”.