Kamp jij met faalangst?  

 We zijn er graag voor je!  

We zijn allemaal wel eens angstig voor een spannende klus die op ons programma staat. Soms kan de angst om te falen je echter dusdanig belemmeren dat ze een sterke invloed heeft op je leven. In dit geval kunnen we spreken van faalangst of angst om te mislukken en raden we je aan om hulp te zoeken.

 

Faalangst kan ervoor zorgen dat je niet tot actie komt of net gaat overcompenseren. Ook neemt faalangst het plezier weg van hetgeen je doet. Of het nu om werken of studeren gaat. Je focus zit immers vooral bij het vermijden van de kans op niet goed presteren.

Faalangst in Hasselt

Grofweg kan je spreken over actieve of passieve faalangst. Over actieve faalangst spreken we als je geneigd bent te overcompenseren om je angst voor falen of afkeuring uit de weg te gaan. Voorbeelden hiervan zijn jezelf verliezen in je werk, meer uren maken dan nodig of jezelf aanpassen in de interactie met de ander om professionieel genoeg over te komen. Passieve faalangst gaat vaker samen met inactiviteit of uitstelgedrag. Je stelt je werk tot het laatste nippertje uit, zoekt vanalles om jezelf af te leiden of begint soms zelfs helemaal niet aan die klus op je to do list. In beide gevallen betaal je soms een hoge prijs voor het gedrag dat je stelt om falen te vermijden. Je kan immers niet functioneren zoals je dat zou willen en bovendien kost het je ontzettend veel energie.

Therapie bij faalangst, voor wie?

Stel jij stappen uit of onderneem je ze zelfs helemaal niet omdat je bang bent om te falen? Spendeer jij meer uren dan je eigenlijk zou willen in je job om falen te vermijden? Verlies je hierdoor je kwaliteit van leven of ruimte voor andere dingen die er echt toe doen? 

 Neem dan contact met ons op. We bewegen graag met je naar anders

MAKE YOURSELF A PRIORITY AT THE END OF THE DAY, YOU ARE YOUR LONGEST COMMITMENT

Therapie bij faalangst - hoe?

Samen zoeken we uit hoe je graag in je job of studie zou willen kunnen staan. We kijken naar de gedachten, gevoelens en automatische gedragspatronen die het je momenteel lastig maken om hier te geraken. Samen leren we hoe anders met deze gedachten en gevoelens om te gaan. We maken we je bewust van de soms automatische gedragspatronen die je remmen. Dit alles opdat jij steeds vaker tot je volle potentieel kan komen, zonder je te moeten laten remmen door faalangst, uitstel – en vermijdingsgedrag.

Therapie voor faalangst bij Anthentiek - prijs?

Onze therapiesessies bij faalangst vinden plaats in onze praktijk te Hasselt. Voor therapie betaal je 60 euro voor een sessie van 50 minuten. Een afspraak maken voor een eerste gesprek, kan via deze link.

Lees meer over therapeutische thema's in onze blogs

Cliënten over therapie trajecten bij Anthentiek

Faalangst en angst om te falen bij de loopbaanbegeleiders en psychologen van Anthentiek.