Kamp jij met faalangst?  

 We zijn er graag voor je!  

We zijn allemaal wel eens angstig voor een spannende klus die op ons programma staat. Soms kan de angst om te falen je echter dusdanig belemmeren dat ze een sterke invloed heeft op je leven. In dit geval kunnen we spreken van faalangst of angst om te mislukken en raden we je aan om hulp te zoeken.

 

Faalangst kan ervoor zorgen dat je niet tot actie komt of net gaat overcompenseren. Ook neemt faalangst het plezier weg van hetgeen je doet. Of het nu om werken of studeren gaat. Je focus zit immers vooral bij het vermijden van de kans op niet goed presteren.

Faalangst in Hasselt

Grofweg kan je spreken over actieve of passieve faalangst. Over actieve faalangst spreken we als je geneigd bent te overcompenseren om je angst voor falen of afkeuring uit de weg te gaan. Voorbeelden hiervan zijn jezelf verliezen in je werk, meer uren maken dan nodig of jezelf aanpassen in de interactie met de ander om professionieel genoeg over te komen. Passieve faalangst gaat vaker samen met inactiviteit of uitstelgedrag. Je stelt je werk tot het laatste nippertje uit, zoekt vanalles om jezelf af te leiden of begint soms zelfs helemaal niet aan die klus op je to do list. In beide gevallen betaal je soms een hoge prijs voor het gedrag dat je stelt om falen te vermijden. Je kan immers niet functioneren zoals je dat zou willen en bovendien kost het je ontzettend veel energie.

Therapie bij faalangst, voor wie?

Stel jij stappen uit of onderneem je ze zelfs helemaal niet omdat je bang bent om te falen? Spendeer jij meer uren dan je eigenlijk zou willen in je job om falen te vermijden? Verlies je hierdoor je kwaliteit van leven of ruimte voor andere dingen die er echt toe doen? 

 Neem dan contact met ons op. We bewegen graag met je naar anders

MAKE YOURSELF A PRIORITY AT THE END OF THE DAY, YOU ARE YOUR LONGEST COMMITMENT

Therapie bij faalangst - hoe?

Samen zoeken we uit hoe je graag in je job of studie zou willen kunnen staan. We kijken naar de gedachten, gevoelens en automatische gedragspatronen die het je momenteel lastig maken om hier te geraken. Samen leren we hoe anders met deze gedachten en gevoelens om te gaan. We maken we je bewust van de soms automatische gedragspatronen die je remmen. Dit alles opdat jij steeds vaker tot je volle potentieel kan komen, zonder je te moeten laten remmen door faalangst, uitstel – en vermijdingsgedrag.

Therapie voor faalangst bij Anthentiek - prijs?

Onze therapiesessies bij faalangst vinden plaats in onze praktijk te Hasselt. Voor therapie betaal je 60 euro voor een sessie van 50 minuten. Een afspraak maken voor een eerste gesprek, kan via deze link.

Lees meer over therapeutische thema's in onze blogs

Cliënten over therapie trajecten bij Anthentiek

Ik ben heel blij dat we de coachingsessies gewoon verder kunnen blijven doen via Skype.

Het voelde heel gewoon en het deed deugd om een uurtje te babbelen met elkaar.

We moeten tijdens deze crisis op zoek gaan naar creatieve oplossingen en Ann doet dat super!

In deze moeilijke tijd waarin angst en onzekerheid een groot stuk van ons dagelijks leven beheersen, heb je soms nood aan een luisterend oor, iemand die je eventjes ondersteunt.

De drempel naar begeleiding lijkt hoog maar bij Anthentiek wordt je met een warm gevoel ontvangen.


Mijn gesprek deze week v...

allereerst kon ik er binnen korte tijdsspanne terecht. De begeleiding was zeer persoonlijk en geen vastgeroest stappenplan. Waardoor ik me ook gewardeerd voelde als persoon en geen nummertje. Dus een zeer tevreden klant.

Please reload

Faalangst en angst om te falen bij de loopbaanbegeleiders en psychologen van Anthentiek.

© 2016-2020 Anthentiek

0032 467 031 592  | info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 | Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Als jullie een therapeut of psycholoog in Hasselt (Limburg) zoeken, kunnen jullie bij Anthentiek terecht. Ik mag me misschien niet psycholoog noemen van de belgische wet, omdat ik als psycholoog in nederland afgestudeerd ben. Daarom noem ik mezelf therapeut. Ik doe in mijn praktijk te Hasselt Limburg echter alles qua therapie wat een psycholoog ook doet. Een therapeut leunt eigenlijk ook heel dicht aan bij een psycholoog. Alleen heeft een therapeut voor therapeut gestudeerd en een psycholoog voor psycholoog. Als je je niet goed voelt, hulp nodig hebt van een psycholoog of therapeut of loopbaanbegeleiding zoekt in Hasselt. Last hebben van een depressie, burn-out, faalangst of nood hebt een therapie of psychologische begeleiding kan je contact opnemen, met mij, als psycholoog en therapeut en coach van Limburg. Naar psychologische begeleiding geef ik ook therapie in limburg, hasselt en Genk. Ik woon momenteel in Hasselt, maar heb ook in Genk gewoond. Daarom dat ik zowel in Genk als in Hasselt, eigenlijk in heel limburg therapie geef. Een van mijn specialisaties is therapie geven over faalangst en eigenlijk ben ik ook goed in jobcoaching. Ik heb eerder als jobcoach en loopbaancoach gewerkt in Genk en in Hasselt. Loopbaancoaching is heel hot op dit moment, daarom dat ik het belangrijk vind om ook jobcoaching, naast therapie en psychologie te bieden. Ik werk ook als psycholoog in Nederlands limburg, dat is eigenlijk heel dicht bij Hasselt, Genk en Limburg. In Nederland vind je ook veel psychologen, loopbaancoaching vind je daar minder. Ik werk dus eigenlijk zowel als psycholoog, therapeut en jobcoach in Nederland als in Limburg. 

Als psycholoog, therapeut, loopbaanbegeleider en jobscoach help ik mijn klanten hun leven weer op de rails te krijgen. Ik ben werkzaam in Limburg (Hasselt) als therapeut. Anthentiek doet loopbaanbegeleiding in Hasselt op een authentieke manier. Ann Van Cauwelaert, de oprichter van Anthentiek is een voorstander van de authentieke en positieve coach benadering. Ze is werkzaam in Hasselt en heeft haar coachingspraktijk in Hasselt

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg