Word jij belemmerd in interactie met anderen? 

 We zijn er graag voor je!  

De meesten van ons voelen zich wel eens ongemakkelijk in het contact met anderen. Denk maar aan die keer dat je een presentatie moest geven voor een groot publiek en alle ogen op jou gericht waren. Of aan die keer dat je alleen aan kwam op dat trouwfeest waar je niemand bleek te kennen.  Je hart sloeg misschien wat sneller of je worstelde misschien even met het zoeken naar de juiste houding.  Uiteindelijk nam je je angst mee en ging je je presentatie of het gesprek met de ander aan.

 

Sommigen worden in het contact met anderen echter zo sterk belemmerd dat ze niet meer kunnen functioneren of geen andere optie zien als zichzelf volledig terug te trekken uit sociale situaties. Ze worden tegen gehouden door de angst om negatief beoordeeld te worden en gedachten als “de ander denkt vast dat ik raar, saai of niet leuk genoeg ben” vangen hen steeds weer. Als je je herkent in bovenstaande beschrijving, zou het kunnen dat je activiteiten als “het voeren van een telefoongesprek” of “het etentje met je collega’s” uit de weg gaat.

 

De gevolgen van het vermijden van sociale interactie kunnen best ingrijpend zijn. Je functioneert niet zoals je dat zou willen of voelt je eenzaam. Wij mensen zijn immers sociale beestjes. Elk van ons heeft diep van binnen nood aan relaties met en  steun van anderen.

Angst in interactie

Therapie bij sociale angst, voor wie?

Trek jij je terug uit interacties met anderen? Ga je niet naar die sociale bijeenkomst uit angst dat je niets leuks te zeggen hebt?  Wil je graag anders in contact kunnen staan met je naasten?

 Neem dan contact met ons op. We bewegen graag met je naar anders

DON'T BE PUSHED AROUND BY YOUR FEARS. BE LED BY YOUR NEEDS & DREAMS

Therapie bij sociale angst - hoe?

Samen onderzoeken we hoe je momenteel in sociale interacties staat en wat je graag anders zou willen kunnen doen. We bekijken je automatische gedragspatronen en de belemmeringen die je op weg naar meer sociaal contact tegenkomt. Samen leren we anders omgaan met de gedachten of gevoelens die je vangen en je weghouden van dat wat je stiekem echt wilt en nodig hebt: contact met de ander. We ondersteunen je om in kleine stapjes dichter bij jezelf en de ander te komen. 

Therapie voor sociale angst bij Anthentiek - prijs?

Onze therapiesessies bij angst voor interactie vinden plaats in onze praktijk te Hasselt. Voor therapie betaal je 60 euro voor een sessie van 50 minuten. Een afspraak maken voor een eerste gesprek kan via deze link.

Lees meer over therapeutische thema's in onze blogs

Cliënten over therapie trajecten bij Anthentiek

De psychologen en loopbaanbegeleiders van de groepspraktijk Anthentiek in Hasselt