Anthentiek

Wie we zijn en waar we voor staan

Warm, deskundig en gepassioneerd

Met Anthentiek wil ik mensen aanzetten tot authentiek zijn. Authentiek zijn betekent jezelf durven zijn, je sterktes durven tonen en je mindere kantjes omarmen en indien ze je hinderen. Mijn doel is om jou tot je authentieke zelf te brengen en samen met jou de negatieve patronen die je belemmeren, te doorbreken. Hiervoor werk ik samen met een multidisciplinair team van warme, deskundige en gepassioneerde therapeuten.

 

Onze begeleidingen worden gekenmerkt door authenticiteit, een zachtaardige no-nonsense aanpak en een wetenschappelijke basis. We durven onze cliënten een spiegel voor te houden maar altijd met ontzettend veel respect voor de persoon die voor ons zit. Ik vind het belangrijk dat klanten zich op hun gemak voelen bij ons en voelen dat ze er toe doen.  

 

Tijdens het gehele begeleidingsproces wil ik dat we toegankelijk zijn. Ook buiten de sessies zijn we bereikbaar voor vragen en kan men ons telefonisch bereiken. Onze psychologen en coaches willen bij de cliënten bekend staan als "Ann" of "Tom" en niet als coach, jobcoach of therapeut.  Anthentiek in 3 woorden:  empatisch, persoonlijk en gepassioneerd. Gepassioneerd door jobcoaching, psychologie en mensen die vastlopen in het leven en een duwtje in de rug nodig hebben.

Uitgaan van onze waarden

Bij Anthentiek hechten we natuurlijk ook veel waarde aan onze eigen authenticiteit. In onze werkwijze gaan we altijd uit van onze waarden: datgene wat we belangrijk vinden, en wat echt bij ons past. Hieronder onze waarden op een rij.

Positief

Niet enkel jouw klacht is ons uitgangspunt, maar ook je kracht. We kijken dus niet alleen naar wat er niet goed gaat, maar ook naar waar je wél sterk in bent. Met behulp van positieve psychologie en technieken zoals ACT werken we aan de zaken die jou belemmeren.

Persoonlijk

Wij voelen ons persoonlijk betrokken bij onze cliënten, en we leven ons oprecht in jouw situatie in. We laten je gedurende het hele traject voelen dat je er voor ons toe doet en allesbehalve een nummer bent.

Wetenschappelijk

We werken alleen met goed onderbouwde, evidence based-technieken. Onze therapie- en coachingsvormen hebben een stevige wetenschappelijke basis in ACT, positieve psychologie, oplossingsgerichte therapie, self-compassion en mindfulness.

Zachtaardig

Anthentiek gelooft in een no-nonsense aanpak, op een zachtaardige manier. Dat betekent niet dat we je geen spiegel voorhouden. Maar altijd met respect en mildheid. 

Resultaatgericht

We willen komen tot resultaat en maken daarom gebruik van actieve, kortdurende trajecten. Ook in loopbaantrajecten willen we steeds met jou op zoek naar een zo concreet mogelijk antwoord.

Toegankelijk

We houden de afstand tussen hulpverlener en cliënt graag zo klein mogelijk. Onze psychologen en coaches stellen zich gedurende het gehele begeleidingsproces toegankelijk op. Ook buiten de sessies zijn we bereikbaar voor vragen en kan je ons bereiken via de telefoon, e-mail of WhatsApp. 

Onze geschiedenis

Van begeleiding in de eetkamer tot groepspraktijk

Anthentiek is de droom van Ann van Cauwelaert die ze de afgelopen jaren stap voor stap werkelijkheid wist te maken. Tijdens haar opleidingen en haar latere werkzaamheden als psycholoog, therapeut en coach voor verschillende instellingen (waaronder ACT-expertisecentrum Allegre en Euregio-psycholoog) raakte ze gefascineerd door de kracht van ACT, mindfulness en positieve psychologie. 

 

Ann raakte ervan overtuigd dat authenticiteit, namelijk durven gaan en staan voor datgene wat voor jou belangrijk is ondanks lastige situaties en gevoelens de sleutel is tot een vervullend leven, zowel werk gerelateerd als in de privésfeer. Ze realiseerde zich dat ze, om mensen te helpen dichter bij zichzelf te komen, ook zelf haar eigen koers moest varen, en ze besloot als zelfstandig psycholoog verder te gaan. 

 

Haar eerste cliënten ontving ze in de eetkamer van haar appartement. Later verhuisde de sessies naar een praktijkruimte aan huis. Haar persoonlijk, positieve no-nonsense aanpak sloeg aan, en al snel was uitbreiding noodzakelijk. Ann ging op zoek naar een ruimte buitenshuis waar ze samen met andere psychologen en therapeuten met dezelfde visie onder de noemer Anthentiek cliënten kon gaan begeleiden. Sinds 2018 huist Anthentiek in hun groepspraktijk in Hasselt

 

Anthentiek is in korte tijd geworden tot een expertisecentrum voor psychische begeleiding op het gebied van loopbaan en alles dat daarmee te maken heeft, met een compleet aanbod van trainingen coaching en therapieën. Maar de sfeer is er nog altijd net zo huiselijk en informeel als in de begintijd bij Ann aan de eettafel.

Deze inspirerende quote hing op aan de ingang van onze praktijk aan huis. Hij is nog steeds van toepassing!  :)

Anthentiek's Team

Gepassioneerd, warm en deskundig

Anthentiek heeft een multidisciplinair team van psychologen en coaches met ieder hun eigen specialisaties. Stuk voor stuk gedreven specialisten die vol enthousiasme met hun vak bezig zijn en zichzelf voortdurend verder willen ontwikkelen. Ze beschikken over een schat aan praktijkervaring bij kleine bedrijven, multinationals, overheden en/of als zelfstandige. Ons team bundelt daardoor kennis niet alleen op het gebied van psychologie en coaching, maar ook als het gaat om HR en communicatie. Om te zorgen dat we optimaal profiteren van elkaars expertise praten we elkaar geregeld bij in intervisiesessies.

Psycholoog gespecialiseerd in burn-out, assertiviteit, faalangst, zelfvertrouwen en loopbaanbegeleiding

Ann

Oprichter Anthentiek, psycholoog & loopbaancoach
"Mensen op weg helpen en dichter bij zichzelf brengen is mijn passie. Ik sta graag naast je in de zoektocht naar wat je drijft en belemmert..."
therapeut-Karin-Hasselt-website.jpg

Karin

Psychotherapeut
en loopbaancoach 
"Door empowerment wil ik jou zo dicht mogelijk bij je eigen potentieel brengen."
Glenn-vierkant.jpg

Glenn

Zaakvoerder en
consultant
"Er is altijd een manier om een doel te bereiken. Je moet alleen soms out-of-the-box denken op weg ernaartoe."
Psycholoog-en-loopbaanbegeleider-Elke.jp

Elke

Psycholoog en loopbaancoach
"Ieder mensenleven is zo uniek en daardoor ook zo boeiend."
psycholoog-therapeut-liene.jpg

Liene

Psycholoog en loopbaancoach
"Ik geef je een duwtje in de rug om actief richting te zoeken in je leven. Samen ontdekken we hoe groot het verschil is dat kleine stapjes kunnen maken."
nr18b0dcb0fc1d0806c27134cdfb20b9993.jpg

Sarah

Psycholoog en loopbaancoach
"Ik wil je graag leren om anders met belemmerende gedachten en gevoelens om te gaan."

Katrien

Algemene ondersteuning
en psycholoog i.o.
"Met mijn creativiteit en
pro-activiteit ondersteun ik het team bij diverse zaken."
neurology copy-geel.png

Ans

Jobstudent
algemene ondersteuning 
"Met mijn nauwgezet en gedrevenheid ondersteun ik de praktijk bij diverse taken"

Veerle

Therapeut
en loopbaancoach
"Op een warme en open manier wil ik samen met je op weg gaan. Ik luister echt naar je..."
Psycholoog-Inge-Anthentiek-Hasselt.jpg

Inge

Psycholoog
en loopbaancoach 
"Echt naast je staan om samen te ontdekken wat je nodig hebt en wat er voor jou toe doet in het leven"
Psycholoog gespecialiseerd in burn-out, assertiviteit, faalangst, zelfvertrouwen en loopbaanbegeleiding

Steffi

Psycholoog
en loopbaancoach
"Ik ben oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal en wil samen op zoek gaan naar wat voor je werkt..."
Psycholoog gespecialiseerd in burn-out, assertiviteit, faalangst, zelfvertrouwen en loopbaanbegeleiding

Jij?

Psycholoog
en loopbaancoach 
Wil jij ons team vervoegen als therapeut en loopbaancoach? Kijk dan snel bij onze openstaande jobs.
 

Media

Anthentiek in "I Love Hasselt" - Jan. 2018

© 2019 Anthentiek >> Psycholoog & Loopbaancoach te Hasselt Limburg (BE) 

0032 467 031 592  | info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 | Privacy Policy

Please reload

Als jullie een therapeut of psycholoog in Hasselt (Limburg) zoeken, kunnen jullie bij Anthentiek terecht. Ik mag me misschien niet psycholoog noemen van de belgische wet, omdat ik als psycholoog in nederland afgestudeerd ben. Daarom noem ik mezelf therapeut. Ik doe in mijn praktijk te Hasselt Limburg echter alles qua therapie wat een psycholoog ook doet. Een therapeut leunt eigenlijk ook heel dicht aan bij een psycholoog. Alleen heeft een therapeut voor therapeut gestudeerd en een psycholoog voor psycholoog. Als je je niet goed voelt, hulp nodig hebt van een psycholoog of therapeut of loopbaanbegeleiding zoekt in Hasselt. Last hebben van een depressie, burn-out, faalangst of nood hebt een therapie of psychologische begeleiding kan je contact opnemen, met mij, als psycholoog en therapeut en coach van Limburg. Naar psychologische begeleiding geef ik ook therapie in limburg, hasselt en Genk. Ik woon momenteel in Hasselt, maar heb ook in Genk gewoond. Daarom dat ik zowel in Genk als in Hasselt, eigenlijk in heel limburg therapie geef. Een van mijn specialisaties is therapie geven over faalangst en eigenlijk ben ik ook goed in jobcoaching. Ik heb eerder als jobcoach en loopbaancoach gewerkt in Genk en in Hasselt. Loopbaancoaching is heel hot op dit moment, daarom dat ik het belangrijk vind om ook jobcoaching, naast therapie en psychologie te bieden. Ik werk ook als psycholoog in Nederlands limburg, dat is eigenlijk heel dicht bij Hasselt, Genk en Limburg. In Nederland vind je ook veel psychologen, loopbaancoaching vind je daar minder. Ik werk dus eigenlijk zowel als psycholoog, therapeut en jobcoach in Nederland als in Limburg. 

Als psycholoog, therapeut, loopbaanbegeleider en jobscoach help ik mijn klanten hun leven weer op de rails te krijgen. Ik ben werkzaam in Limburg (Hasselt) als therapeut. Anthentiek doet loopbaanbegeleiding in Hasselt op een authentieke manier. Ann Van Cauwelaert, de oprichter van Anthentiek is een voorstander van de authentieke en positieve coach benadering. Ze is werkzaam in Hasselt en heeft haar coachingspraktijk in Hasselt

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg