Communicatietraining 

Vind je het moeilijk om een collega aan te spreken op zijn of haar storend gedrag? Vind je het ook zo moeilijk om jouw grenzen aan te geven als je klant of je leidinggevende je vraagt om last-minute iets in orde te maken? Merk je op dat je jouw boodschap niet kan brengen zoals je dat graag zou willen?

 

Is omgaan met kritiek steeds weer lastig voor je? Trek je jezelf terug of merk je dat je manier van communiceren soms te hard overkomt op anderen? Dan is deze training jou op het lijf geschreven. 

Onze psychologen staan graag voor je klaar. 

Verbindend Communiceren_training_Anthent

Verbindend Communiceren dankzij onze individuele training op maat 

Communicatietraining (individueel), voor wie?

Wil jij investeren in jezelf of in je medewerkers en werk maken van een constructieve manier van communiceren binnen je organisatie? In een op maat gemaakt opleidingstraject willen we je de kennis en de vaardigheden geven om je de principes van verbindende communicatie eigen te maken en deze toe te passen op de werkvloer. Wij zijn ervan overtuigd dat een team dat verbindend communiceert met elkaar en met klanten niet alleen beter voelt, maar ook leidt ook tot betere organisatieresultaten. 

COMMUNICATE. EVEN WHEN IT'S UNCOMFORTABLE OR UNEASY

Communicatietraining (individueel) - hoe?

In een (gratis) kennismakingsgesprek met jou of je medewerker verhelderen we de unieke werksituatie. Vervolgens stellen we een op maat gemaakt programma voor om jou communicatievaardigheden te versterken.   

 

Een aantal mogelijke onderdelen van onze training “Verbindend Communiceren” 

 

  • Inzicht krijgen in de principes en processen van verbindend communiceren

  • Verschillende communicatiestijlen ontdekken: hoe communiceer jij? en de ander?  

  • Leren hoe je feedback geeft maar ook ontvangt

  • Voor je eigen mening durven opkomen

  • Nee leren zeggen tegen anderen

  • Leren omgaan met moeilijke situaties: van conflict tot dialoog komen

  • Leren omgaan met heftige emoties: hoe ga je om met boosheid, frustratie en/ of teleurstelling van je gesprekspartner?

  • Zelfzorg : hoe hou ik rekening met mijn eigen behoeften en die van het team/ organisatie? 

Communicatietraining (individueel) - prijs?

Elk traject bestaat uit 9 sessies van 1 uur, en kost 765 euro (excl. BTW) of 925 euro (incl. BTW). We starten steeds met een gratis kennismakingsgesprek om jouw unieke werksituatie en noden te verhelderen. Vervolgens ontvang je van ons een uitgewerkt en individueel voorstel op maat. Samen met je trainer plan je vervolgens de sessies in op een moment dat voor jullie beiden past. Al onze sessies vinden plaats in onze psychologenpraktijk te Hasselt. Voor onze communicatietraining kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille,  waardoor je voor 9 sessies maar 535 euro (excl. BTW) betaalt.