top of page

Sociale vaardigheden &  

Communicatie

Communicatie is niet voor iedereen zomaar even iets vanzelfsprekend. Want hoe begin je zomaar een gesprek met iemand die je niet of bijna niet kent? En bijvoorbeeld een telefoontje doen, nog zoiets lastigs… hoe begin je daar aan?

Zoek je training in sociale vaardigheden regio Hasselt / Sint-Truiden / Limburg?

Als communiceren niet evident is voor je en je moeite hebt met het leren kennen van nieuwe mensen. Je kan ook regelmatig geconfronteerd worden met miscommunicatie want anderen hebben wel eens de neiging hetgeen je bedoelt verkeerd te verstaan. Communicatie is een ontzettend belangrijke skill en als dit stroef verloopt, kan je dit heel wat frustraties en belemmeringen bezorgen zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. 

Therapeut Anthentiek uit Hasselt (regio Limburg, Genk, Hasselt, Diepenbeek, Sint-Truiden) helpt u met het versterken van sociale vaardigheden en communicatie vaardigheden. In een traject gaat ze samen met u op zoek naar technieken om met deze sociale vaardigheden te versterken in haar praktijk te Hasselt. Ze behandelt met passie clienten uit de regio Limburg (Sint-Truiden, Diepenbeek, Genk, Hasselt). 

Ben jij iemand die het moeilijk heeft om een gesprek te beginnen of gaande te houden? Weet je jezelf  geen houding te geven op zo'n momenten? Merk je dat je soms te direct bent of juist  niet direct genoeg? Doe er dan iets aan en contacteer jouw therapeut Anthentiek (nu Kurago )voor een kennismakingsgesprek.

Moeilijkheden met sociale interacties

In de praktijk in Hasselt zien we dat voor veel mensen vaak miscommunicatie ontstaat. Onderstaande zaken lopen vaak fout:

·       Een gesprek aan de gang houden

·       Een gesprek beginnen

·       Iemand iets vragen is heel moeilijk

·       Hoe reageren op goed of slecht nieuws van een iemand

·       Iemand troosten

·       Iemand op date vragen

·       Feedback geven en ontvangen

·       Telefonie

·       Het juist interpreteren van gezichtsuitdrukkingen 

·       Lichaamstaal

 

Doelgerichte therapievormen

Anthentiek (nu Kurago) geeft sociale vaardigheidstraining zowel in groep als individueel. Bij communicatietraining wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van rollenspelen.

Ook wordt er bij communicatietraining veel aandacht besteed aan de transfer, zodat het geleerde ook in de thuissituatie ingezet wordt. Hoe doen we dit? Door middel van praktische thuisopdrachten. Anthentiek (nu Kurago) heeft ook ervaring in communicatietraining op maat van mensen met autisme en mensen met het syndroom van Asperger. 

Ben jij iemand die moeite ondervindt in bovenstaande situaties? Wil je graag werken aan je communiecatieskils?

Aarzel niet en neem contact op

neurology copy-geel.png

Cliënten over trajecten rond sociale vaardigheden bij Anthentiek

Wij staan klaar om jou te helpen!

Team-Anthentiek-Hasselt
bottom of page