Sociale vaardigheden &  

Communicatie

Communicatie is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Want hoe begin je zomaar een gesprek met iemand die je niet of nauwelijks kent? En telefoneren, nog zoiets lastigs… hoe pak je dat aan?

Zoek je training in sociale vaardigheden regio Hasselt / Sint-Truiden / Limburg?

Als communiceren ongemakkelijk is voor je zou je moeite kunnen hebben met het leren kennen van nieuwe mensen. Daarnaast kan je ook regelmatig geconfronteerd worden met miscommunicatie want anderen hebben wel eens de neiging hetgeen je bedoelt te misbegrijpen. Communicatie is een ontzettend belangrijke vaardigheid en als je er moeilijkheden in ondervindt, kan je dit heel wat frustraties en belemmeringen opleveren zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. 

Therapeut Anthentiek uit Hasselt (regio Limburg, Genk, Hasselt, Diepenbeek, Sint-Truiden) helpt u met het versterken van sociale vaardigheden en communicatie vaardigheden. In een traject gaat ze samen met u op zoek naar technieken om met deze sociale vaardigheden te versterken in haar praktijk te Hasselt. Ze behandelt met passie clienten uit de regio Limburg (Sint-Truiden, Diepenbeek, Genk, Hasselt). 

Ben jij iemand die het lastig heeft om een gesprek aan te knopen of gaande te houden? Weet je jezelf op zulke momenten geen houding te geven? Merk je dat je dingen vaak niet goed overgebracht krijgt? Merk je dat je soms te direct bent of net niet direct genoeg? Onderneem actie en contacteer jouw therapeut Anthentiek voor een kennismakingsgesprek zodat we kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen. 

Therapeut en loopbaancoach Anthentiek helpt met haar psychologen groepspraktijk jou met de juiste keuzes te maken.

Moeilijkheden met sociale interacties

In mijn praktijk te Hasselt zie ik heel wat cliënten voor wie het communiceren in diverse situaties moeilijk loopt. Cliënten kunnen het vaak moeilijk hebben met:

  • Een gesprek gaande te houden

  • Een gesprek aan te knopen

  • Iemand iets te vragen

  • Te reageren op goed of slecht nieuws van een ander

  • Een ander te troosten

  • Iemand mee uit te vragen

  • Feedback te geven en te ontvangen

  • Te telefoneren

  • Het herkennen van gezichtsuitdrukkingen 

  • Lichaamstaal

 

Therapeut en loopbaancoach Anthentiek helpt met haar psychologen groepspraktijk jou met de juiste keuzes te maken.

Doelgerichte therapievormen

Anthentiek geeft sociale vaardigheidstraining in groep en individueel. Bij communicatietraining wordt er veel gebruik gemaakt van rollenspelen zodat je het geleerde meteen kan toepassen en getraind wordt in het communiceren in diverse situaties.

Ook wordt er bij communicatietraining veel aandacht besteed aan de transfer, zodat het geleerde ook in de thuissituatie ingezet wordt. Dit doen we aan de hand van praktische thuisopdrachten. Anthentiek heeft ook ervaring in communicatietraining op maat van mensen met autisme en het syndroom van Asperger. 

Ben jij iemand die moeite ondervindt in bovenstaande situaties? Wil je graag werken aan je communiecatieskils?

Aarzel niet en neem contact op

neurology copy-geel.png

Cliënten over trajecten rond sociale vaardigheden bij Anthentiek

Wij staan klaar om jou te helpen!

Team-Anthentiek-Hasselt