Meer welzijn, minder stress

Groepstraining

Hoe je energieniveau & weerbaarheid te vergroten 
en je stressniveau te verminderen?

Voel je je weleens vermoeid, uitgeblust of zelfs leeg? Slorpen je “wat als” of “ik moet nog” gedachten je soms zo op dat je even later niet meer weet wat je aan het doen was? Word je geregeld overvallen door een innerlijke gejaagdheid of onrust en lijkt deze gespannenheid je met momenten te verlammen of met je aan de haal te gaan? Pieker je je regelmatig suf zoekend naar controle en een pasklaar antwoord om die deadline op het werk, die strubbelingen met je collega/partner/vriendin of die puzzel rond opvang/hobby’s van de kinderen op te lossen? Dan is onze groepstraining ‘Meer Welzijn, Minder Stress’ misschien wel iets voor jou!

In 6 sessies gaan we samen met jou op pad en verdiepen we ons in een kleine, warme groep rond het mysterie “stress”. Zo gaan we niet alleen op zoek naar wat stress doet met ons lijf & hoofd en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn (zowel op korte als lange termijn), maar zoomen we ook in op onze persoonlijke alarmsignalen en hoe we deze kunnen leren herkennen. Daarnaast bieden we concrete & praktische handvaten aan om acute stress in the heat of the moment op te vangen, staan we stil bij stresspreventie en durven we aandacht te schenken aan zelfzorg en hoe je een gezonde balans kan vinden in jouw verschillende levensdomeinen .

 

Hoe gaan we te werk?

Elke training die je bij ons volgt wordt gesteund door wetenschappelijk onderzoek, is praktisch en tegelijkertijd leuk. Geen saaie theorielessen, maar verwacht je aan een (inter)actieve, afwisselende en prikkelende training – zodat jijzelf zoveel mogelijk kan halen uit deze sessies!
 

Onze meer welzijn, minder stress training bestaat steeds uit 6 sessies van 3 uur. We werken in kleine groepjes om zo een veilige en vertrouwde omgeving te creëren voor iedereen. Samen werken naar hetzelfde doel geeft steun, werkt motiverend en is aanstekelijk inspirerend!

Wat mag je verwachten? 

Deze training is voor iedereen die zijn/haar veerkracht in het omgaan met stress wilt versterken. Samen maken we werk van stress. Zo nemen je stressprofiel onder de loep en leren we hoe je voor jezelf kan zorgen in tijden van stress en wat je preventief kan ondernemen om stress te beperken. Deze training plaatst je door middel van psycho-educatie en praktische oefeningen in je actie!

Wat komt er aan bod?

 • Wat is stress en hoe werkt stress precies? 

 • Hoe kan ik mijn alarmsignalen leren herkennen en anticiperen op bronnen van stress? 

 • Welke coping mechanismen zijn helpend voor jou en welke zijn dat helemaal niet?  

 • Eerste hulp bij stress (zelfcompassie, mindfulness, fysieke zelfzorg…)

 • Preventief werken bij stress (ACT-vaardigheden, time-management, …)

 •  ...
   

Ben je geïnteresseerd? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij verduidelijken graag al jou vragen!

Praktisch

Kostprijs

Wordt verwacht najaar 2020. Wil jij op de hoogte gehouden worden van de exacte startdatum?

Registreer je dan hier beneden

Locatie

De trainingen vinden gewoon plaats in onze gezellige praktijk:

Anthentiek 

Ferdinand Verbiestlaan 4 bus 4

3500 Hasselt 

 • Meer Welzijn, Minder Stress
  Het tijdstip wordt later bepaald
  Anthentiek
  Praktische training om stress (te) verminderen & bevlogenheid (te) vergroten. Deze training wordt verwacht in het najaar van 2020. Tot gauw!
  Delen
 

Inschrijven kan je door op de inschrijfknop hierboven te klikken. Bij inschrijving krijg je een bevestingsmail en vragen we je om het bedrag van de training over te maken. Gebeurd? Dan ben je officieel ingeschreven!  Ben je ondernemer of wil jouw werkgever deze assertiviteitstraining voor je betalen? Kijk dan even of je hiervoor de KMO-portefeuille kunt gebruiken, dit is vaak het geval. Voor annulatievoorwaarden klik hier

De data voor onze maak werk van stress training kan je terugvinden in onze agenda. De training wordt doorlopend georganiseerd. Indien je een sessie mist, kan je deze voor een kleine meerprijs inhalen bij je trainer. 

Heb je nog vragen geef ons even een seintje geven op info@anthentiek.be

Anderen over onze trainingen

Anthentiek

DV.O228229

Onze trainers staan klaar om jou te helpen!