top of page

Maak Werk van Stress

Voel je meer in balans op je werk

Stress kan soms sneller dan je denkt opkomen in je leven. We moeten je niet zeggen dat het meemaken van dit tijdens een lange tijd zonder dat je je kan positief opladen, negatieve consequenties heeft voor je mentaal welzijn, je gezondheid, je interactie en communicatie met andere mensen.

Via de "maak werk van stress training" hebben we voor jou een pragmatisch traject dat ervoor gaat zorgen dat jij de baas wordt over stress. Je ontdekt hoe stress te werk gaat in je fysiek, hoe je eigen signalen op tijd kan ondervinden en wat je gaat doen om jezelf te helpen als stress je overvalt of hoe je het preventief aanpakt.

Duurzaam werken aan stress en burn-out

Heb je ook zo'n overspannen gevoel aan je spieren, ervaar je moeheid en snelle irritatie? Stress kan je snel ervaren. Als je te lang met dit gevoel zit, kan dit leiden tot overspanning of wellicht burn-out. Je kan niet meer duidelijk nadenken en nemen een negatieve gedachtegang en emoties het over. Zit jij met deze zaken of vind je preventie hiervan zeer belangrijk? Wacht zeker niet af en ga zo snel als je kan over tot actie. 

 

Anthentiek werkt efficiënt om deze klachten te vervagen en je te helpen herstellen met je burn-out. Via duidelijke en efficiënte trajecten. We behandelen eerst de oorzaak. Dan maken we een persoonlijk traject voor jou met jouw individuele coach of psycholoog. Zo willen we dat jij terug jouw gezonde, levendige ik kan zijn en terug kan gaan werken. 

Op je plek in je job

Het best presteren lukt alleen maar als je iets graag doet, waar je kracht uithaalt en wat je belangrijk vindt. Dat is het begin van alle therapieën, begeleiding en trainingen van ons. Voel je je niet thuis in je huidige baan? Na een burn-out-behandeling kunnen we je ook helpen met loopbaancoaching.

Wat is burn-out?

Neem op tijd de nodige stappen!

Iedereen ervaart burn-out en stressklachten. Dat is niet zo schokkend, iedereen is continu druk in de weer en wilt zijn uiterste best doen op het werk en daarnaast, ook stellen we ook nog hoge eisen voor onszelf in alle mogelijke rollen. Zorgen voor jezelf? Dat vinden we precies niet zo belangrijk. In ons achterhoofd horen we dan ook nog van alles om ons de hele tijd dingen te verwijten. 

 

Iedereen moet zijn batterij wel eens opladen. We moeten proberen om preventief rustig te worden en te ontspannen anders wordt (werk gerelateerde) stress steeds erger, misschien tot burn-out. Vind je het niet gemakkelijk om je grenzen aan te geven? Of een drukke baan? En misschien maak je ook nog moeilijke dingen mee in je privé? Genoeg is genoeg!

Een burn-out herkennen

Weet tijdig hoe je dit herkent en hoe je zo snel mogelijk moet ingrijpen om hieraan te werken. Burn-out kan je niet vergelijken met stress of een overspannen gevoel. Als je een lange tijd stress ervaart kan dat leiden tot overspannenheid, misschien tot klachten omtrent burn-out. Een burn-out komt niet zo snel, er gaat een lange periode vooraf van alleen maar stress. 

Stress

Spanning komt als je niet meer kan doen dan dat je al bezig bent of als je je eigen druk hoger legt, dan dat je kan verdragen. Je draaglast is nu groter dan je draagkracht. Stress kan je op psychische en/of lichamelijke klachten ervaren.

Overspannenheid

Als je merkt dat je draaglast en je draagkracht voor een lange tijd niet in evenwicht zijn, uw lichaam zal beginnen protesteren en aangeven dat het tijd is om te ontspannen. De meest voorkomende symptomen zijn hoofdpijn, nek- en schouderklachten en ervaar je moeheid en ben je emotioneel minder weerbaar. Je hebt sneller irritatie en je vergeet veel meer. Je voelt dat je minder goed kan nadenken en dat je het moeilijk vind om te ontspannen.

Burn-out

Ben je je eigen lichaam aan het verwaarlozen en negeer je allerlei klachten, ondanks stress en en spanningen? Dan moet je opletten dat je niet in een burn-out terechtkomt. De spanningsklachten blijven volhouden. Je bent helemaal uitgeput en zelfs de gemakkelijkste dagelijkse taken vragen ontzettend veel energie van je. Je lichaam trekt aan de alarmbel!

Doelgerichte therapievormen

ACT, Positieve Psychologie en Mindfullness

Bij stress en burn-out maken we gebruik van verschillende therapievormen, gelijk:

  • ACT: Je leert verschillend om te gaan met moeilijke gedachten en emoties. We begeleiden je bij het zetten van stappen naar wat er echt belangrijk is in het leven. Wij willen dat jij de job uitoefent die echt iets voor je is!

  • Positieve Psychologie: we gaan uit van jouw sterktes. Waar zijn je sterkte? 

  • Mindfullness: Heel veel gebruiken die je helpen om om te gaan met moeilijke gedachten. Je leert je aandacht te richten op het heden. Zonder oordeel over je ervaringen, gedachten en emoties en niet denken aan het verleden of toekomst.

Gun jezelf de rust die je verdient

en contacteer ons hieronder

om terug in balans te komen.

solution.png

Cliënten over trajecten in burn-out bij Anthentiek

Wij staan klaar om jou te helpen!

van psychologen en loopbaancoaches

Psychologen-en-loopbaanbegeleiders-anthe
bottom of page