Zelfvertrouwen

Zelfverzekerd in het leven staan kun je trainen

Laat je niet langer tegenhouden door zelfkritiek

Ik ben niet goed genoeg. Ik zie er niet uit. Ik ben niet slim genoeg. Ik doe niet genoeg m’n best… We kunnen onszelf behoorlijk de put in praten. Daardoor lukt het vaak niet om in het leven te staan zoals we dat echt zouden willen. Welke verhalen vertel jij jezelf?

 

Zelfkritische gedachtes hebben we allemaal, in meer of mindere mate. We zijn vaak ontzettend hard voor onszelf. De vraag is vooral: hoeveel macht geef je er aan? Anthentiek gaat met jou op zoek naar manieren om te zorgen dat negatieve gedachtes minder invloed op je krijgen. 

Wat kan meer zelfvertrouwen voor jou betekenen?

Hoe zou jij in het leven staan als je meer waardering zou hebben voor jezelf? En als je meer aandacht zou kunnen hebben voor je kwaliteiten in plaats van voor je mindere kanten?

Zou je jezelf dan minder wegcijferen? Zou je nieuwe uitdagingen aangaan? Zou je lekkerder in je vel zitten? 

Bij de psychologen groepspraktijk Anthentiek uit Hasselt kan je terecht om jezelf te trainen in assertiviteit. Zowel in individuele therapie als in groep kan je assertiviteit oefenen met onze ervaren psycholoog oefenen. In een veilige sfeer werkt de psycholoog aan je communicatie, feedback geven en ontvangen en assertieve houding. Anthentiek is gelegen in Hasselt maar is ook goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in Limburg zoals Genk, Sint-Truiden en Bilzen.

Therapeut en loopbaancoach Anthentiek helpt met haar psychologen groepspraktijk jou met de juiste keuzes te maken.

Hoe werken we aan jouw zelfvertrouwen?

Deze 3 wetenschappelijke technieken gebruikt Anthentiek om jouw zelfvertrouwen te versterken

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

We zetten Acceptance and Commitment Therapy in om erachter te komen wat de gedachtes en gevoelens zijn die je in de weg staan. Vervolgens gaan we samen met behulp van ACT zoeken naar manieren om anders met deze gedachtes en gevoelens om te gaan zodat je zelfverzekerd in het leven kan staan.

Positieve Psychologie 

Met behulp van positieve psychologie leggen we de focus niet bij wat je niet goed vindt aan jezelf, maar leggen we juist de nadruk op je kwaliteiten. Laten we eens kijken naar je kracht in plaats van je klacht!

Self-Compassion

Waar we anderen al snel begrip en compassie schenken, zijn we vaak genadeloos voor onszelf. Door te werken met self-compassion leren we je om op een andere, liefdevollere manier met jezelf om te gaan. 

Ook jij verdient de zorg die je zo gemakkelijk aan een ander geeft.

Zet de stap en neem contact met ons op.

Cliënten over trajecten rond zelfvertrouwen bij Anthentiek

Wij staan klaar om jou te helpen!

Team-Anthentiek-Hasselt