Inge Wouters

Psycholoog en loopbaancoach

Samen ontdekken wat je nodig hebt en wat er echt toe doet

Therapeut Inge helpt je graag verder met therapie bij onderwerpen zoals faalangst, vermijding en therapie via Gestalt in de psychologen groepspraktijk Anthentiek bij Zonhoven

In therapie vind ik het belangrijk dat zowel jij als ik dicht bij onszelf kunnen blijven. Vanuit een diep empathische en niet oordelende basishouding streef ik ‘echtheid’ na in mijn cliëntencontacten. Ik geloof immers dat dit de enige manier is om in contact te komen met wie jij echt bent en wat jij echt nodig hebt.  

 

Niets geeft me zoveel voldoening als terugkrijgen van mijn cliënten dat ze zich gehoord, begrepen en gezien voelen. Ik zie het als een voorrecht om langs hen te mogen staan en getuige te mogen zijn van het proces van het transformeren van iemands kwetsbaarheid in kracht.  

 

Ik richt me graag op mensen die zoekend zijn, mensen die lijken vast te lopen in het leven. Hoewel vastlopen angst en frustratie met zich mee brengt, liggen er ook kansen en nieuwe richtingen in verscholen. Ik kijk graag met je mee hoe je en dicht bij jezelf kan blijven en vrijer in dit leven kan staan. Of zoals Brené Brown het mooi samen vat: “Failure can become our most powerful path to learning if we are willing to choose courage over comfort”.

 Specialisaties 

ACT, gestalttherapie, mindfulness, zingeving, burn-out, hoogsensitiviteit …

 Opleidingen 

Inge studeerde af aan de Katholieke Universiteit in Leuven (KUL) als master in de klinische psychologie optie volwassenen.  Nadien volgde ze aan het Instituut voor Communicatie (IVC) te Kortrijk de 4-jarige therapieopleiding gestalttherapie. Verder volgden er nog talrijke opleidingen en trainingen waaronder mindfulness, suicïdepreventie en Acceptance & Commitment Therapie.

 Praktijkervaring 

Sinds 2012 heeft Inge een eigen praktijk waarin ze individuele gesprekstherapie aanbiedt en zich vooral richt op hulpvragen rond hoogsensitiviteit, eenzaamheid, vervreemding, zingeving, depressie, contactproblemen, burn out.... 

Inge is enkele jaren werkzaam geweest als afdelingspsycholoog in het Medisch Centrum St.-Jozef te Munsterbilzen.  Vervolgens coachte ze gedurende een 10-tal jaren vrijwilligers in het voeren van ondersteunende telefoon- en chatgesprekken bij Tele-Onthaal Limburg.  Ook werkte ze een 2-tal jaren voor CAW Sonar als studentenondersteuner en als therapeut voor Relatie en Welzijn.  

Therapeut Inge is expert in faalangst, vermijding en therapie via Gestalt en helpt je hermee graag verder in de groepspraktijk van psychologen Anthentiek bij Zonhoven

Klik hier en leer het volledige team kennen