"Je gaf me mezelf terug"

June 13, 2018

Een beetje radeloos en verloren kwam ik de eerste keer bij Ann binnen. Ik voelde me vaak verdrietig en boos. Overal waar ik was (thuis en op het werk) leek alles wat ik deed een zware taak. Ik kon niet meer genieten van de dingen.

Ik was mezelf verloren en vergeten in mijn talent - 'zorgen voor'. Ik zorgde voor alles en iedereen, behalve voor mezelf. Ik wist niet meer wat ik wilde. Ik was de weg kwijt en reed op automatische piloot. Ik werd er verdrietig van (en opstandig). Ik merkte wel dat er iets niet klopte, maar wat? Ik kon het niet vinden. Ik had hulp nodig.

 

Doorheen de sessies stelde Ann me de juiste vragen, vragen die ik nodig had om te zien wat er mis liep. Ze leerde me ook nadenken over waarden die ik wilde nastreven. Ze leerde me inzien dat mijn gedachten het vaak overnamen en dat ik die dan voor waar aannam. Die gedachten konden me gek maken. (stress, paniek, angst). Je leerde me vaardigheden aan om mezelf graag te zien, om te weten welke weg ik volgen wil.

 

Stilaan ontdekte ik dat ik meer was dan 'de zorgende'. Ik leerde zorgen voor mezelf en kon weer genieten. Ik wist weer wie ik wilde zijn. Ik kreeg het gevoel weer mee te tellen om wie ik ben, en niet alleen om te zorgen voor.

 

Lieve Ann, het was een heus avontuur dat we samen beleefden. Maar jij gaf me het mooiste geschenk dat je iemand geven kan. Je gaf me mezelf terug! Ik ben je erg dankbaar en zal me jouw befaamde metaforen nog vaak voor de geest halen. Ik weet ook dat je altijd voor me klaarstaat en dat geeft me een veilig gevoel.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Psycholoog en loopbaancoach Anthentiek helpt op authentieke wijze al haar cliënten uit Hasselt en omstreken met therapie en loopbaanbegeleiding. De psychologen groepspraktijk is gevestigd in Hasselt (Limburg).

Uitgelichte berichten

Ik ben oprecht blij dat jij een puzzelstuk was/bent in mijn zoektocht naar een toekomstperspectief. Je bent niet zomaar een puzzelstuk geweest. Maar i...

"Jij bent een puzzelstuk in mijn zoektocht naar een toekomstperspectief."

November 1, 2018

1/10
Please reload

Recente berichten

July 14, 2020

Please reload

Archief