"De angsten bepalen me niet meer"

May 5, 2018

Ik wil je eerst en vooral heel erg bedanken. Als ik kijk naar hoe het met me ging een jaar geleden, dan kan ik toch wel zeggen dat er heel wat veranderd is. En dat had ik niet alleen kunnen doen!

 

Ik kwam naar jou omdat mijn angsten een grote invloed hadden op mijn dagelijks leven. Al na 2 sessies werden deze angsten kleiner en hadden ze minder invloed. De constante druk was snel weg, hierdoor voelde ik mij een beetje bevrijd en was er ineens ruimte voor meer genieten. Deze angsten zijn er nog maar ze bepalen niet meer wat ik doe. Het visueel voorstellen van wat er gebeurt als ik in paniek geraak, heeft mij heel erg geholpen. Het lukt mijnu meestal om 'vanop een afstand te zien wat er gebeurt', waardoor ik in elke situatie mijn waarden voor ogen hou.

 

Sommige sessies waren confronterend en ook wel emotioneel. Maar hierdoor ben ik nu wel heel wat 'wijzer' en weet ik hoe moeilijke situaties aan te pakken. Ik voer soms zelfs denkbeeldige gesprekken met je, als ik het even niet meer weet ;-)! Ik voelde mij heel erg veilig bij je en had er weinig moeite mee om mijn onzekerheden uit te spreken. Toch wel heel wat, aangezien ik het meestal heel moeilijk vind om te praten over mijn gevoelens. 

 

Ik heb het gevoel dat de rugzak die ik meedraag heel wat lichter geworden is. Tijdens onze laatste sessie zei je dat je mij veel meer ziet leven naar mijn waarden. Dit is ook echt zo, ik twijfel veel minder, kijk naar wat ik belangrijk vind en voel dat dit de juiste weg is voor mij!

 

Het is wat angstaanjagend om het nu 'alleen te moeten doen', maar ik weet dat ik altijd bij je terecht kan. En daar ga ik zeker gebruik van maken, mocht het nodig zijn in de toekomst!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Psycholoog en loopbaancoach Anthentiek helpt op authentieke wijze al haar cliënten uit Hasselt en omstreken met therapie en loopbaanbegeleiding. De psychologen groepspraktijk is gevestigd in Hasselt (Limburg).

Uitgelichte berichten

Ik ben oprecht blij dat jij een puzzelstuk was/bent in mijn zoektocht naar een toekomstperspectief. Je bent niet zomaar een puzzelstuk geweest. Maar i...

"Jij bent een puzzelstuk in mijn zoektocht naar een toekomstperspectief."

November 1, 2018

1/10
Please reload

Recente berichten

July 14, 2020

Please reload

Archief