Erica Mechelmans

Klinisch Psycholoog en loopbaancoach

Samen ontdekken wat je nodig hebt en wat er echt toe doet

Een warm en authentiek contact, daar begint alles mee. Echt luisteren, vanuit een oprechte betrokkenheid, daar neem ik graag de tijd voor. Ik wil niet enkel het probleem leren kennen maar vooral ook de persoon erachter. Ik ontdek graag wat jij belangrijk vindt en waar je naar toe wil in het leven. 

Niets zo frustrerend dan gestrand te zijn in vastgeroeste patronen, gewoontes en gedachten. Deze onderzoeken maar ook ‘openbreken’ en alternatieven proberen, geeft meer ruimte en vrijheid in je leven. Ik zoek graag samen met jou naar meerdere wegen tot verandering via een plan van aanpak op maat. Experimenteren met andere perspectieven, werken via inzicht én ervaringen, oefenen om iets anders te (durven) doen, we zoeken uit wat jou helpt. 

Ik kan er zo blij van worden mensen zichzelf te zien herontdekken of zelfs heruitvinden, dichter bij hun waarden en met meer energie. 

 Specialisaties 

KernTalentenanalyse, angst en faalangst, perfectionisme, laag zelfbeeld, stress en burn-out, zingeving en keuzes maken, time-management en uitstelgedrag, studiekeuzevragen. 

 Opleidingen 

Licentiaat in de klinische psychologie

Vervolmaking in de schoolpsychologie 

Postgraduaat Gedragscounselor 

Kerntalentenanalist in opleiding 

Postgraduaat psychodiagnostiek in opleiding 

 Praktijkervaring 

Ik werk reeds 12 jaar als studentenpsycholoog op een hogeschool en universiteit. Ik sta daar in voor de eerstelijns psychologische ondersteuning van studenten, bemiddeling bij klachten, zorgcoördinatie en studiebegeleiding (studiemethode en planning, studiekeuze). 

Kerntalentenanlyse expert in Hasselt - Erica Mechelmans

Klik hier en leer het volledige team kennen