Liene Ketelslegers

Psycholoog en loopbaancoach

Op een zachte manier naar binnen kijken

“Ik vind het belangrijk dat jij je veilig en gewaardeerd voelt tijdens onze gesprekken. Met een open, empathische en spontane houding help ik je om op een zachte manier naar binnen te kijken. Ik geef je een duwtje in de rug om actief richting te zoeken in je leven. Samen ontdekken we hoe groot het verschil is dat kleine stapjes kunnen maken.

 

Doorheen de sessies zie je de focus verschuiven. In plaats van ‘wat er anders moet’ gaan cliënten onbewust steeds meer kijken naar wat er reeds is bereikt en hoe dat is gelukt. Men gaat zich steeds enthousiaster richten op het zetten van de volgende concrete stappen. Die ontwikkeling geeft me veel voldoening.

 

Ik breng mijn cliënten op een ongedwongen manier terug in contact met wie ze zijn en wat ze graag doen. Zo was er een jongedame, die na een sluipende depressie haar studie niet kon afmaken. Doorheen de gesprekken lukte het haar steeds beter om haar leven opnieuw richting te geven en kwam zij terug in contact met haar creatieve zelf. Tijdens een van onze laatste sessies liet ze me haar prachtige tekeningen zien en las ze zelfgeschreven gedichten voor. Met haar herwonnen energie dacht ze aan het opvatten van een opleiding beeldende kunst. Dan maakt mijn hart een sprongetje!”

 Specialisaties 

Opnieuw richting bieden bij onzekerheid en neerslachtigheid met oplossingsgerichte therapie, ACT en Mindfulness. Bieden van perspectief, verbreden van je visie en herwinnen van vertrouwen.

 Opleidingen 

Liene behaalde een Master in Neuropsychologie aan de Universiteit Maastricht en een master Gedragstherapie aan de Universiteit Gent. Aan het Korzybski Instituut in Brugge volgde ze een Postgraduaat-opleiding in Oplossingsgerichte Cognitieve Systeem Psychotherapie. Ze volgde daarnaast een zesdaagse opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT) aan de ACT-academie en een tweedaagse training suïcidepreventie.

 Praktijkervaring 

Liene heeft gewerkt als psychologe en psychologisch begeleidster bij verschillende (psychiatrische) ziekenhuizen. Daar maakte zij deel uit van het Multidisciplinaire Team, waar zij een adviserende rol opnam rond de visie en behandeling van patiënten met psychische/psychiatrische klachten. Verder was zij verantwoordelijk voor het therapeutische luik op de afdeling en begeleidde zij patiënten en diens omgeving in hun herstelproces.

Klinisch psycholoog Liene is expert in work-life balance, burn-out en therapie via Oplossingsgerichte benadering en helpt je hermee graag verder in de groepspraktijk van psychologen Anthentiek te Hasselt

Klik hier en leer het volledige team kennen