Shauni Somers

Psychologisch consulent i.o.

Als loyale & attente doorzetter wil ik er zijn voor collega’s en cliënten

Afbeelding1_edited.jpg

"Ik zou mezelf omschrijven als een zachtaardig en empathisch iemand, die oprecht begaan is met zijn medemens en iets wil kunnen betekenen voor een ander. Ik hoop dan ook een verschil te kunnen maken voor de cliënten die ik zal begeleiden tijdens mijn stage."

Het geeft me veel voldoening als ik iemand op zijn of haar pad kan helpen en dat we net dat stukje waar het wat moeilijker loopt, samen kunnen bewandelen. 

 

Als psychologisch consulent  vind ik het zelf zeer boeiend en belangrijk om te luisteren naar wat mensen te vertellen hebben. Ik zal dan ook altijd op een oprechte en onbevooroordeelde manier naar je verhaal luisteren om hierna samen een pad te kunnen uitstippelen naar het doel dat je graag wil bereiken. Ik hoop hierbij vooral om nieuwe perspectieven te kunnen bieden en iemand de kracht te geven om een veranderingsproces aan te gaan. Dit altijd op een positieve en creatieve manier. Wanneer iemand terug naar buiten stapt, hoop ik dat hij of zij het gevoel heeft dat er effectief een last van zijn of haar schouders is gevallen en zich begrepen voelt in zijn of haar situatie. Ook hoop ik dat ik ,als stagaire psychologisch consulent, veel warmte en vertrouwen naar mijn cliënten en collega’s uitstraal. 

 

Ik kijk er naar uit om alle jaren aan kennis en ervaring die aanwezig is binnen Anthentiek te ervaren om mijzelf te kunnen ontwikkelen tot een goede psychologisch consulent waarbij mensen met een goed, ontladen gevoel en met nieuwe kennis en motivatie terug naar buiten stappen. 

 Opleidingen 

Shauni is in 2017 gestart aan haar 3-jarige professionele bachelor, Toegepaste Psychologie, aan de Thomas More hogeschool te Antwerpen. Momenteel zit ze in haar laatste jaar, met als afstudeerrichting Klinische Psychologie.

Binnen haar opleiding toegepaste psychologie, koos Shauni voor een aantal specifieke keuzevakken, nl.: revalidatiepsychologie, forensische psychologie, capita selecta: volwassenen (thema’s psychose, suïcide en drugs), bijzondere jeugdzorg en denkkaders psychologische counseling. 

Ze heeft zowel een breed scala aan onderwerpen en therapeutische stromingen gezien binnen mijn opleiding, als enkele specifieke vakken/onderwerpen. "Ik hoop tijdens mijn stage inzicht te krijgen in waarin ik mij graag zou specialiseren en meer te leren over de ACT-techniek die Anthentiek hanteert."

 Praktijkervaring 

Binnen haar opleiding,  deed Shauni een eerdere stage binnen een woon-zorgcentra voor mensen met een motorische beperking die ze met succes afrondde.

Loopbaanbegeleidster Anne-Lien is expert in communicatie, werk-prive balans en helpt je hiermee graag verder in de groepspraktijk van loopbaanbegeleiders Anthentiek bij Sint-Truiden (Limburg)

Klik hier en leer het volledige team kennen