Perfectionisme

Als goed nooit goed genoeg is

Vind je van jezelf dat je prestaties niet goed genoeg zijn?

Proberen een zo goed mogelijk resultaat te bereiken bij alles wat je doet, daar is natuurlijk niks mis mee. Maar wat als goed nooit goed genoeg is? Ben je steeds geneigd om alsmaar harder te werken en nóg meer je best te doen omdat je bang bent dat je tekortschiet? En levert dat stress en tijdgebrek op? Dan wordt perfectionisme vaak een dagelijkse worsteling. Anthentiek helpt je met trainingen en kortdurende therapietrajecten om een goede balans te vinden tussen jezelf willen overtreffen en tevreden zijn met jezelf.

Leren tevreden zijn met jouw prestaties

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je niet meer steeds het gevoel zou hebben tekort te schieten. Als je gewoon tevreden zou kunnen zijn met wat je hebt gedaan. Wij begeleiden je bij de stappen die je wil zetten. Of dat nu is om bijvoorbeeld beter voor jezelf te zorgen, meer tijd door te brengen met je kinderen of je partner, of bijvoorbeeld beter grenzen leren stellen.

Anders omgaan met gedachten en gevoelens

In de training of therapie kijken we samen naar de oorzaken van je perfectionisme. Wat zorgt ervoor dat je jezelf er steeds van overtuigt dat jouw prestaties niet goed genoeg zijn? En welke hinderlijke gedachten en gevoelens gaan daarmee gepaard? Vervolgens gaan we op zoek naar manieren om anders met deze gedachten en gevoelens om te gaan. Jouw coach/therapeut begeleidt jou om je leven weer zelf in de hand te nemen en je niet meer te laten leiden door het uitputtende streven naar onhaalbare perfectie.  

Angst om niet goed genoeg te zijn

Perfectionisme gaat vaak gepaard met hinderlijke gedachten en angst. Angst om niet goed genoeg te zijn, niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen, anderen teleur te stellen of bijvoorbeeld ontslagen te worden. Steeds harder werken, is niet de oplossing. Daardoor heb je vaak te weinig tijd voor jezelf en voor andere zaken die echt belangrijk voor je zijn. Je gaat gebukt onder zelfkritiek en bent altijd maar bezig met mentale to do-lijstjes. Herken je jezelf hierin? Wij helpen je om weer ruimte te creëren in het leven voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Doelgerichte therapievormen

ACT, Positieve Psychologie en Mindfullness

  • ACT: we kijken samen naar wat je anders zou kunnen doen en naar wat je momenteel in de weg staat om te functioneren zoals je zou willen. Vervolgens gaan we oefenen in het anders omgaan met belemmeringen, met lastige gevoelens en gedachten en ondersteunen we je in het stappen zetten naar een waardegericht leven.

  • Mindfullness: we ondersteunen je bij het ontwikkelen van opmerkzaamheid om je bewust te zijn van wanneer hinderlijke gedachten de kop op steken, zodat je je aandacht weer kunt richten op het hier en nu.

  • Self compassion: zo veeleisend als je voor jezelf bent, ben je waarschijnlijk voor niemand. Sterker nog: bij een ander is het veel makkelijker om te realiseren dat perfectie eigenlijk nooit haalbaar is. We leren je daarom om met meer mildheid naar jezelf te kijken, om jezelf te omarmen in je kwetsbaarheid in plaats van dieper de grond in te boren.

Leer het leven te omarmen

met al zijn onvolmaaktheden;

en contacteer ons hieronder

om jou hierbij te ondersteunen.

solution.png

Cliënten over trajecten in omgaan met Perfectionisme bij Anthentiek

11.03.2019

Ann is een therapeute die competent en ervaren is om je te helpen met jouw problematiek. Zij geeft de juiste kennis en inzicht over hetgeen dat je ter sprake brengt. Zij creëert een veilige setting waarin zij zonder veroordeling zal luisteren. Je mag er zijn zoals je bent en er is basis voor accepta...

30.11.2018

Ik werd geconfronteerd met mezelf en heb geleerd dat mijn 'negatieve' kanten ook positief zijn.

05.05.2018

Ik wil je eerst en vooral heel erg bedanken. Als ik kijk naar hoe het met me ging een jaar geleden, dan kan ik toch wel zeggen dat er heel wat veranderd is. En dat had ik niet alleen kunnen doen!

Ik kwam naar jou omdat mijn angsten een grote invloed hadden op mijn dagelijks leven. Al na 2 sessies wer...

Please reload

Wij staan klaar om jou te helpen!

© 2016-2020 Anthentiek

0032 467 031 592  | info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 | Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Als jullie een therapeut of psycholoog in Hasselt (Limburg) zoeken, kunnen jullie bij Anthentiek terecht. Ik mag me misschien niet psycholoog noemen van de belgische wet, omdat ik als psycholoog in nederland afgestudeerd ben. Daarom noem ik mezelf therapeut. Ik doe in mijn praktijk te Hasselt Limburg echter alles qua therapie wat een psycholoog ook doet. Een therapeut leunt eigenlijk ook heel dicht aan bij een psycholoog. Alleen heeft een therapeut voor therapeut gestudeerd en een psycholoog voor psycholoog. Als je je niet goed voelt, hulp nodig hebt van een psycholoog of therapeut of loopbaanbegeleiding zoekt in Hasselt. Last hebben van een depressie, burn-out, faalangst of nood hebt een therapie of psychologische begeleiding kan je contact opnemen, met mij, als psycholoog en therapeut en coach van Limburg. Naar psychologische begeleiding geef ik ook therapie in limburg, hasselt en Genk. Ik woon momenteel in Hasselt, maar heb ook in Genk gewoond. Daarom dat ik zowel in Genk als in Hasselt, eigenlijk in heel limburg therapie geef. Een van mijn specialisaties is therapie geven over faalangst en eigenlijk ben ik ook goed in jobcoaching. Ik heb eerder als jobcoach en loopbaancoach gewerkt in Genk en in Hasselt. Loopbaancoaching is heel hot op dit moment, daarom dat ik het belangrijk vind om ook jobcoaching, naast therapie en psychologie te bieden. Ik werk ook als psycholoog in Nederlands limburg, dat is eigenlijk heel dicht bij Hasselt, Genk en Limburg. In Nederland vind je ook veel psychologen, loopbaancoaching vind je daar minder. Ik werk dus eigenlijk zowel als psycholoog, therapeut en jobcoach in Nederland als in Limburg. 

Als psycholoog, therapeut, loopbaanbegeleider en jobscoach help ik mijn klanten hun leven weer op de rails te krijgen. Ik ben werkzaam in Limburg (Hasselt) als therapeut. Anthentiek doet loopbaanbegeleiding in Hasselt op een authentieke manier. Ann Van Cauwelaert, de oprichter van Anthentiek is een voorstander van de authentieke en positieve coach benadering. Ze is werkzaam in Hasselt en heeft haar coachingspraktijk in Hasselt

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg