Wat is Faalangst in Hasselt of Limburg?

Vraag meer info over faalangst trainingen bij Anthentiek uit Hasselt

Wat is faalangst? Het zit eigenlijk al in het woord, faalangst is angst om te falen. Angst is een vervelend verschijnsel, het remt je om te doen wat je zou willen doen. Faalangst remt je vaak op school, tijdens examens, maar faalangst kan je net zo goed remmen op je werk. Als je een presentatie moet geven, of dingen moet bereiken. Je merkt het al, faalangst is een vervelend verschijnsel. De angst om te falen kan je remmen op allerhande gebieden in je leven. Dat weten we bij Anthentiek – therapie en coaching te Hasselt (Limburg).

 

Bij Anthentiek, therapie en loopbaancoach te Hasselt (Limburg) werken we graag samen aan je faalangst of angst om te falen. We kunnen je faalangst individueel aanpakken. Dan gaat de therapie gewoon door te Dr Nolenslaan 4, Hasselt (Limburg). We bieden echter ook faalangsttraining aan in groep. Als we een groep mensen verzameld hebben die interesse hebben in de faalangsttraining of faalangstsessies organiseren we een training voor faalangst op locatie.

 

Wat doen we in de faalangsttraining we gaan eerst een kijken wat het voor jou inhoudt die faalangst. Faalangst kent immers bij verschillende mensen verschillende verschijningsvormen. In therapie of faalangsttraining gaan we ook kijken wie je zou zijn zonder faalangst. Wat zou er anders zijn als je geen last had van die vervelende faalangst.  

We gaan nagaan op welke gebieden je faalangst optreedt. Het moet namelijk niet zo zijn dat je altijd en overal last hebt van faalangst.

 

In het kader van cognitieve gedragstherapie gaan we ook eens kijken welke gedachten de faalangst in stand houden. We gaan deze gedachten in de faalangsttraining uitdagen om tot meer constructieve gedachten te komen. Ook gaan we in de faalangsttraining in Hasselt werken aan je zelfvertrouwen. Mensen met faalangst twijfelen immers steeds aan hun eigen kunnen. Door te gaan focussen op kwaliteiten in plaats van zwaktes, kunnen we de faalangst vaak al een stuk aan banden leggen. Dit alles gebeurd in Anthentiek’s therapeutische praktijk op de Dr. Nolenslaan in Hasselt. 

Zelfvertrouwen versterken helpt ook bij burn out depressie, en andere problematieken. Zelfvertrouwen en assertiviteit verdienen dus ook aandacht tijdens de therapie, dewelke door zou gaan in mijn praktijk te Hasselt. Veel mensen hebben ook last met sociale vaardigheden in sociale interacties, ook als je depressief bent is het vaak moeilijk je sociale vaardigheden toe te passen. Daarom dat anthentiek in limburg, genk en hasselt naast faalangst en burnout behandelingen ook sociale vaardigheidstraining biedt. In limburg, hasselt en genk kan je dus steeds bij anthentiek, de psycholoog en therapeut terecht. Burnout is een stoornis die meer en meer voorkomt, ook in Limburg, hasselt en Genk. Anthentiek wilt als psycholoog de strijd met burnout en faalangst aangaan en zeker tegen perfectionisme. Als je te perfectionistisch bent en te weinig zelfvertrouwen of sociale vaardigheden hebt kan je in een burn out of depressie belanden. De site van anthentiek staat voor een authentieke psycholoog of therapeut. Die vooral mensen met een burnout, faalangst en problemen in hun loopbaan begeleidt in hasselt, genk en limburg. Vergis je zeker  niet tussen Nederand en belgisch limburg, het gaat hier om belgisch limburg, genk en hasselt.

Anthentiek

Anthentiek

Faalangst

Daarnaast is het ook belangrijk dat mensen met faalangst technieken krijgen aangereikt om tot ontspanning te komen. Bij periodes van faalangst is het handig dat mensen even uit hun gedachten en gevoelens kunnen stappen en teruggrijpen naar mindfulness. In de faalangsttraining of therapie bij Anthentiek te Hasselt / Limburg willen we je ook de basisprincipes van mindfulness eigen maken zodat je die kan inzetten in het bestrijden van je faalangst.

 

Faalangst heeft ook vaak te maken met het idee van allerhande dingen te moeten en aan allerhande dingen te moeten voldoen. Dit gaan we in de faalangsttraining ook eens voor een stukje uitdagen, want wie zegt dat je aan al deze dingen moet voldoen. Zijn we niet maar allemaal mensen, met onze onvolkomenheden. Als we dit besef kunnen laten groeien in de faalangsttraining ben ik ervan overtuigd dat we de faalangst ook al een stuk naar beneden kunnen krijgen.

 

Angst reageert ook heel erg goed op exposure. Dat wil zeggen dat we in de faalangstraining of therapie ook op zoek gaan situaties waarin we met de faalangst kunnen oefenen. We gaan je dan doelbewust in deze situaties brengen om de faalangst op te roepen. Dit kan enerzijds gebeuren door meditatie anderzijds door je opdrachten te geven. Deze opdrachten en het verloop ervan worden dan vervolgens in de groep besproken tijdens de faalangsttraining te Hasselt, Limburg.

 

Zoals je ziet zijn onze manieren om faalangst aan te pakken heel erg uiteenlopend en breed. Indien onze faalangsttraining of therapie rond faalangst je getriggerd heeft. Neem dan zeker contact op met therapeut en loopbaancoach Anthentiek uit Hasselt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. En wie weet mag ik jou verwelkomen in de volgende faalangsttraining. 

Anthentiek helpt jou met je faalangst in haar therapeutisch praktijk te Hasselt
Faalangst training Hasselt Limburg Anthentiek
Zoek je een therapeut die je helpt met het behandelen van je faalangst? Zou je graag meer zelfvertrouwen hebben? Zoek je een coach regio Limburg of gevestigd in Hasselt?
Contacteer Anthentiek om actie te ondernemen tegen faalangst. Ieder in de regio van Hasselt Limburg kan bij haar terecht.

© 2016-2021 Anthentiek

0032 467 031 592  |  info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg