Kamp jij met depressieve klachten? 

 We zijn er graag voor je! 

Het lijkt soms wel de epidemie van deze tijd: depressieve klachten. Niet zo verrassend, we hollen steeds mee in de drukte van de huidige maatschappij, willen ons bewijzen op ons werk en tegelijk stellen we hoge eisen aan onszelf als partner of ouder. Zelfzorg? Dat heeft vaak geen prioriteit.

Niemand heeft echter een onuitputtelijk energiereservoir. Wie niet op tijd ontspant, rust vindt en leert omgaan met belemmerende gedachten en gevoelens, is vatbaar voor uitputting en erger: depressie. Een depressie is dus niet iets dat je van de ene op de andere dag overkomt, maar volgt vaak op een enorm lange periode van stress. 

Depressie in Hasselt

Therapie voor depressie bij Anthentiek, voor wie?

Wat is dat nu eigenlijk een depressie? Als je kampt met een depressie voel je je zowel mentaal als fysiek uitgeput. Je batterij is volledig leeg. Je hebt moeite met acties ondernemen,  je voelt je leeg vanbinnen.  Je merkt dat je geheugen niet meer mee wilt en dat het je de grootste moeite kost je aandacht ergens bij te houden. Daarnaast heb je het gevoel emotioneel ontregeld te zijn. Angst, frustratie en/of een gevoel van machteloosheid besluipen je.

Kamp jij met depressieve klachten? Voel je je uitgeput en voel je in alles dat je nood hebt aan hulp? Neem dan contact met ons op. We lopen graag met je mee. 

Therapie voor depressie bij Anthentiek - hoe?

Hoe gaan we te werk? Allereerst vinden we het belangrijk dat je zicht krijgt op en begrip krijgt voor je klachten. We informeren je over de effecten van depressie op je lichaam. Vervolgens brengen we langzaam maar zeker meer zelfzorg in je dagschema. We helpen je vertragen opdat je draagkracht kan toenemen.

We kijken hoe het zo ver kon komen en onderzoeken welke gedragspatronen en factoren in de context aan je depressie hebben bijgedragen. Ook kijken we naar hoe je anders in je leven wilt staan en wat er je vandaag in de weg staat. Stapsgewijs leren we je anders om gaan met de belemmeringen op je pad opdat je jezelf vaker een prioriteit kan maken. Tot slot, kunnen we je ondersteunen in het terug aan de slag gaan in het dagelijkse leven. 

Therapie voor depressie bij Anthentiek - prijs?

Onze therapiesessies bij depressie vinden plaats in onze groepspraktijk te Hasselt. Voor therapie betaal je 60 euro voor een sessie van 50 minuten. Een afspraak maken voor een eerste gesprek, kan via deze link

Lees meer over therapeutische thema's in onze blogs

Cliënten over therapie trajecten bij Anthentiek

 Contacteer ons om samen werk te maken van wat je écht wil! 

Kamp je met burn-out of stress klachten? Burn-out specialist psycholoog Anthentiek uit Hasselt (Limburg) helpt je graag met deze burn-out verder!