Je voelt je leeg en hebt nergens nog zin in. De vroegere vanzelfsprekendheden zijn nu plots loodzwaar : naar de winkel gaan, met een vriendin afspreken,… Je voelt je neerslachtig, ziet geen uitweg. Als je je in dit tekstje herkent, heb jij misschien wel last van een depressie. 

regio Hasselt / Sint-Truiden / Limburg?

Depressie Sint-TruidenLimburg

  • Je voelt je gedprimeerd.

  • Je verliest interesse of plezier in (bijna) alle activiteiten gedurende het grootste deel van de dag.

  • Je gewicht neemt toe of net af zonder dat je er bewust op let.

  • Je slaappatroon is verstoord, je slaapt minder of net meer als normaal.

  • Je voelt je onrustig & geagiteerd.

  • Je bent moe en hebt geen energie.

  • Je voelt je waardeloos en/of schuldig.

  • Je ondervindt last met nadenken, met beslissingen maken en in je concentratie

 

​Als je je in enkele van bovenstaande symptomen herkent, neem dan zeker contact op. Ik ondersteun je graag bij het terug grip op je leven krijgen.  

Therapeut Anthentiek uit Hasselt (regio Limburg, Hasselt, Diepenbeek, Sint-Truiden) helpt u met het versterken van sociale vaardigheden en communicatie vaardigheden. In een traject gaat ze samen met u op zoek naar technieken om met deze sociale vaardigheden te versterken in haar praktijk te Hasselt. Ze behandelt clienten uit de regio Limburg (Sint-Truiden, Diepenbeek, Genk, Hasselt). 

Hoofdkenmerken van een depressie? 
Anthentiek's werkwijze bij het behandelen van depressie Hasselt (Limburg)

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de praktijk in Hasselt gaan we eerst samen de aard van de klachten onderzoeken. Is er sprake van een depressie, zo ja is deze ernstig of eerder mild van aard?

Dit is belangrijk om te weten omdat de behandeling altijd afgestemd moet worden op de ernst van de depressie. We bespreken ook of het zinvol is om collega hulpverleners in te schakelen (denk hierbij aan de huisarts, psychiater,…). Bij sommige, zeer ernstige depressies kan medicamenteuze aanvulling in de behandeling immers zinvol zijn.

 

Samen gaan we vervolgens aan de slag met diverse therapievormen. Afhankelijk van hetgeen waar de cliënt nood aan heeft. Wetenschappelijk bewezen effectieve technieken zijn ondermeer de cognitieve gedragstherapie waarbij het denken van de cliënt wordt uitgedaagd en technieken uit de positieve psychologie waarbij de focus van de cliënt verbreed wordt zodat deze niet alleen het negatieve omvat maar ook leert zien wat er wel goed gaat en wat hij/zij wel goed doet.

 

Bij depressieve klachten is het ook belangrijk om te werken rond een zinvolle en gestructureerde tijdsbesteding, lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon. Lichaam en geest zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze onderwerpen worden dus ook zeker behandeld in de begeleiding van Anthentiek. 

Voel je je leeg en heb je nergens zin in? Heb je last van een depressie en zoek je hiervoor een therapeut regio Hasselt of regio Limburg? Contacteer therapeut Anthentiek en stap in een traject om jouw depressie te behandelen.

Herken je jezelf in bovenstaand patroon? Vind je het tijd om hulp te zoeken?

Aarzel niet en neem contact op voor een vrijblijvend kennisgesprek.

© 2019 Anthentiek >> Psycholoog & Loopbaancoach te Hasselt Limburg (BE) 

0032 467 031 592  | info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 | Privacy Policy

Please reload

Als jullie een therapeut of psycholoog in Hasselt (Limburg) zoeken, kunnen jullie bij Anthentiek terecht. Ik mag me misschien niet psycholoog noemen van de belgische wet, omdat ik als psycholoog in nederland afgestudeerd ben. Daarom noem ik mezelf therapeut. Ik doe in mijn praktijk te Hasselt Limburg echter alles qua therapie wat een psycholoog ook doet. Een therapeut leunt eigenlijk ook heel dicht aan bij een psycholoog. Alleen heeft een therapeut voor therapeut gestudeerd en een psycholoog voor psycholoog. Als je je niet goed voelt, hulp nodig hebt van een psycholoog of therapeut of loopbaanbegeleiding zoekt in Hasselt. Last hebben van een depressie, burn-out, faalangst of nood hebt een therapie of psychologische begeleiding kan je contact opnemen, met mij, als psycholoog en therapeut en coach van Limburg. Naar psychologische begeleiding geef ik ook therapie in limburg, hasselt en Genk. Ik woon momenteel in Hasselt, maar heb ook in Genk gewoond. Daarom dat ik zowel in Genk als in Hasselt, eigenlijk in heel limburg therapie geef. Een van mijn specialisaties is therapie geven over faalangst en eigenlijk ben ik ook goed in jobcoaching. Ik heb eerder als jobcoach en loopbaancoach gewerkt in Genk en in Hasselt. Loopbaancoaching is heel hot op dit moment, daarom dat ik het belangrijk vind om ook jobcoaching, naast therapie en psychologie te bieden. Ik werk ook als psycholoog in Nederlands limburg, dat is eigenlijk heel dicht bij Hasselt, Genk en Limburg. In Nederland vind je ook veel psychologen, loopbaancoaching vind je daar minder. Ik werk dus eigenlijk zowel als psycholoog, therapeut en jobcoach in Nederland als in Limburg. 

Als psycholoog, therapeut, loopbaanbegeleider en jobscoach help ik mijn klanten hun leven weer op de rails te krijgen. Ik ben werkzaam in Limburg (Hasselt) als therapeut. Anthentiek doet loopbaanbegeleiding in Hasselt op een authentieke manier. Ann Van Cauwelaert, de oprichter van Anthentiek is een voorstander van de authentieke en positieve coach benadering. Ze is werkzaam in Hasselt en heeft haar coachingspraktijk in Hasselt

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg