top of page
Hulp vragen assertiviteit en nee leren zeggen. Assertiviteitstraining en assertiviteitscursus bij psycholoog en expert in assertiviteit Anthentiek te Limburg (Hasselt)

 Vind jij het moeilijk om voor jezelf op te komen

 We zijn er graag voor je!  

Natuurlijk sta je graag klaar voor vrienden, familie en collega’s. Tegelijkertijd wil je jezelf niet voortdurend wegcijferen of jezelf voorbij lopen. En je hoeft heus niet altijd haantje de voorste te zijn, maar je wilt wel voor je mening durven uitkomen en uiten wat je voelt. Voor veel mensen is het knap lastig om voor jezelf op te komen. Ze durven niet goed en daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien maak je wel voorspellingen over wat de ander van je zou kunnen denken, ben je bang voor afwijzing of voorspel je conflict. Of misschien heb je geleerd dat volgen van anderen en vooral niet voor jezelf opkomen de standaard is of geloof je dat dit nodig is om geliefd te zijn.

Assertiviteit in Hasselt

Bij Anthentiek (nu Kurago) gaan we ervan uit dat kiezen voor assertief gedrag op lange termijn de beste weg is. Als je jezelf niet kan uiten of zijn, gaat dit je vroeg of laat tegenstaan. Het kost zeer veel energie om telkens maar aan de verwachtingen van een ander te voldoen en jezelf op de laatste plaats te zetten. Aangeven wat je nodig hebt is in veel situaties toch echt broodnodig. Om je goed te voelen op je werk bijvoorbeeld, maar ook voor een gezonde en gelijkwaardige relatie met anderen. Stappen zetten naar assertiviteit betekent dat je jezelf kunt zijn en jezelf kunt laten zien. Maar ook dat je je kunt focussen op wat echt belangrijk voor je is, in plaats van je te laten bepalen door anderen. Wil jij therapeutisch begeleid worden om je angsten in het grenzen stellen aan te pakken? Neem contact met ons ons op voor een eerste afspraak.  Je zult merken hoe bevrijdend het is om in interactie met anderen echt jezelf te kunnen blijven.

Therapie voor gebrek aan assertiviteit - wie?

Vind jij het lastig om je grenzen aan te geven? Word jij in je dagelijks functioneren belemmerd door de angst voor conflict of afwijzing? Geef je hierdoor zelden aan wat je echt nodig hebt? Wil jij therapeutisch begeleid worden om je angsten in het grenzen stellen aan te pakken? 

 Neem dan contact met ons op. We bewegen graag met je naar anders

WHEN YOU SAY YES TO OTHERS MAKE SURE YOU ARE NOT SAYING NO TO YOURSELF

Therapie voor gebrek aan assertiviteit - hoe?

Cursus in assertiviteit om nee te leren zeggen tegen anderen en je grenzen aan te geven. Onze assertiviteitsexpert Anthentiek (psycholoog) helpt je graag verder in de therapie praktijk te Hasselt (Limburg)

We maken je bewust van onbewuste patronen die je gedrag sturen en leren je graag anders omgaan met de belemmeringen op je pad richting meer assertiviteit. Dit opdat je dichter bij jezelf kan blijven in contact met anderen en jezelf vaker een prioriteit kan maken. Als je dat wenst, kan je je therapeutisch traject ook aanvullen met een training in assertiviteit. Hier wordt er vooral gefocust op het aanleren van vaardigheden. Je wordt hier verrijkt met theorie en praktijkoefeningen in het verbindend en assertief communiceren..

Therapie voor gebrek aan assertiviteit bij Anthentiek - prijs?

Onze therapiesessies bij faalangst vinden plaats in onze praktijk te Hasselt. Voor therapie betaal je 60 euro voor een sessie van 50 minuten. Een afspraak maken voor een eerste gesprek, kan via deze link.

Lees meer over therapeutische thema's in onze blogs

Cliënten over therapie trajecten bij Anthentiek

Wil jij beter om je grenzen leren aangeven en nee leren zeggen tegen anderen? Start dan nu een assertiviteitstraining bij Anthentiek in de psychologen groepspraktijk te Hasselt.
bottom of page