Assertiviteit

Dicht bij jezelf blijven in communicatie met anderen
door jezelf te trainen om assertiever te worden in een assertiviteitstraining.

Moeite om te zeggen wat je echt denkt?

Natuurlijk sta je graag klaar voor familie, vrienden en collega’s. Maar je wil jezelf niet wegcijferen of jezelf voorbij lopen. En je hoeft heus niet altijd haantje de voorste te zijn. Maar je wil wel voor je mening durven uitkomen, en uiten wat je voelt. Met onze assertiviteitstraining of -therapie leer je jezelf te blijven in je communicatie met anderen en op een heldere en positieve manier je gevoelens en gedachten onder woorden te brengen.

 

Voor veel mensen is het knap lastig: voor jezelf opkomen. Sommigen durven het niet goed, terwijl een ander juist moeite heeft om de juiste toon te vinden. Maar je sterk maken voor je eigen belangen is in veel situaties toch echt broodnodig. Om verder te komen op je werk bijvoorbeeld, maar ook voor een gezonde, gelijkwaardige relatie, en in de omgang met vrienden en familie. Een assertieve houding betekent dat je jezelf kunt zijn, en jezelf kunt laten zien. Maar ook dat je je kunt focussen op wat echt belangrijk voor je is, in plaats van anderen te ‘pleasen’. 

Oude patronen doorbreken

in een training rond assertiviteit en assertief gedrag bij Anthentiek te Hasselt (Limburg)

Ken je dat? Je hebt je weer eens voor iemands kar laten spannen en neemt je voor in het vervolg toch echt assertiever te zijn. En toch laat je je de volgende keer weer net zo makkelijk overrompelen. Met de assertiviteitstraining van Anthentiek leer je met een open houding te communiceren waardoor het je veel beter lukt om op te komen voor je belangen en behoeftes.

 

Of gaat het bij jou juist de andere kant op? Weet je soms niet goed hoe je te uiten en steek je daardoor juist te fel van wal. Of jaag je mensen wel eens tegen je in het harnas, terwijl je het eigenlijk zo goed bedoelde? In de assertiviteitstraining/-therapie leer je op een effectieve manier contact te maken vanuit wat je écht denkt en voelt. Je zult merken dat je daardoor meer positieve reacties krijgt en dat het makkelijker wordt om betekenisvolle relaties aan te gaan.

Bij de psychologen groepspraktijk Anthentiek uit Hasselt kan je terecht om jezelf te trainen in assertiviteit. Zowel in individuele therapie als in groep kan je assertiviteit oefenen met onze ervaren psycholoog oefenen. In een veilige sfeer werkt de psycholoog aan je communicatie, feedback geven en ontvangen en assertieve houding. Anthentiek is gelegen in Hasselt maar is ook goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in Limburg zoals Genk, Sint-Truiden en Bilzen.

Hoe werken we aan jouw assertiviteit?

De 4 troeven van de Assertiviteitstraining bij Anthentiek

Assertiever worden in de praktijk

In de assertiviteitstraining van Anthentiek ga je ‘al doende leren’. We bespreken steeds eerst de theorie om die meteen daarna in de praktijk te brengen in rollenspellen. Met de trainer en andere deelnemers simuleren we gesprekken en gebeurtenissen waar jij in jouw leven mee te maken krijgt. De laatste twee sessies werken we met acteurs om zo realistisch mogelijke situaties te creëren. Door veel te oefenen en aan de hand van opbouwende feedback maak je je snel nieuwe vaardigheden eigen. Je zult merken hoe bevrijdend het is om vrijer te communiceren en om in contact met anderen echt jezelf te kunnen blijven.

Assertiviteitstraining individueel of in groep

Zoals bij elke trainingbij Anthentiek is ook bij onze assertiviteitstraining geen sprake van ‘one size fits all’, maar altijd van maatwerk. De training wordt individueel gegeven of in een kleine groep. We stemmen de theorie en de oefeningen dus af op de persoonlijke behoeften en valkuilen van de deelnemers. Maar we kijken ook naar waar je juist wél al goed in bent en bouwen daarop voort. 

Gericht op toepassing in het echte leven

De training geeft je praktische handvatten om je assertiever op te stellen in alle situaties waarin jij sterker in je schoenen zou willen staan. Na de training kun je je nieuwe vaardigheden dus direct in de praktijk brengen.

Assertiever leren zijn in een plezierige sfeer

We vinden het belangrijk dat onze trainingenniet alleen effectief zijn maar ook plezierig om aan deel te nemen. Bij Anthentiek steken we er daarom veel energie in om te zorgen dat de bijeenkomsten in een prettige, warme sfeer verlopen waarin volop ruimte is voor jouw persoonlijke leerstijl en -doelen. 

Wil je gemakkelijker en effectiever communiceren?

 

Blijf trouw aan jezelf

en neem hieronder contact met ons op.

1/1

Annerieke is weer klaar voor de cursisten van Liever Assertiever :)

Cliënten over trajecten in assertiviteit bij Anthentiek

Wij staan klaar om jou te helpen!
 
van psychologen en 
loopbaancoaches

© 2016-2021 Anthentiek

0032 467 031 592  |  info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg