Assertiviteit

Dicht bij jezelf blijven in communicatie met anderen
door jezelf te trainen om assertiever te worden in een assertiviteitstraining.

Moeite om te zeggen wat je echt denkt?

Natuurlijk sta je graag klaar voor familie, vrienden en collega’s. Maar je wil jezelf niet wegcijferen of jezelf voorbij lopen. En je hoeft heus niet altijd haantje de voorste te zijn. Maar je wil wel voor je mening durven uitkomen, en uiten wat je voelt. Met onze assertiviteitstraining of -therapie leer je jezelf te blijven in je communicatie met anderen en op een heldere en positieve manier je gevoelens en gedachten onder woorden te brengen.

 

Voor veel mensen is het knap lastig: voor jezelf opkomen. Sommigen durven het niet goed, terwijl een ander juist moeite heeft om de juiste toon te vinden. Maar je sterk maken voor je eigen belangen is in veel situaties toch echt broodnodig. Om verder te komen op je werk bijvoorbeeld, maar ook voor een gezonde, gelijkwaardige relatie, en in de omgang met vrienden en familie. Een assertieve houding betekent dat je jezelf kunt zijn, en jezelf kunt laten zien. Maar ook dat je je kunt focussen op wat echt belangrijk voor je is, in plaats van anderen te ‘pleasen’. 

Oude patronen doorbreken

in een training rond assertiviteit en assertief gedrag bij Anthentiek te Hasselt (Limburg)

Ken je dat? Je hebt je weer eens voor iemands kar laten spannen en neemt je voor in het vervolg toch echt assertiever te zijn. En toch laat je je de volgende keer weer net zo makkelijk overrompelen. Met de assertiviteitstraining van Anthentiek leer je met een open houding te communiceren waardoor het je veel beter lukt om op te komen voor je belangen en behoeftes.

 

Of gaat het bij jou juist de andere kant op? Weet je soms niet goed hoe je te uiten en steek je daardoor juist te fel van wal. Of jaag je mensen wel eens tegen je in het harnas, terwijl je het eigenlijk zo goed bedoelde? In de assertiviteitstraining/-therapie leer je op een effectieve manier contact te maken vanuit wat je écht denkt en voelt. Je zult merken dat je daardoor meer positieve reacties krijgt en dat het makkelijker wordt om betekenisvolle relaties aan te gaan.

Bij de psychologen groepspraktijk Anthentiek uit Hasselt kan je terecht om jezelf te trainen in assertiviteit. Zowel in individuele therapie als in groep kan je assertiviteit oefenen met onze ervaren psycholoog oefenen. In een veilige sfeer werkt de psycholoog aan je communicatie, feedback geven en ontvangen en assertieve houding. Anthentiek is gelegen in Hasselt maar is ook goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in Limburg zoals Genk, Sint-Truiden en Bilzen.

Hoe werken we aan jouw assertiviteit?

De 4 troeven van de Assertiviteitstraining bij Anthentiek

Assertiever worden in de praktijk

In de assertiviteitstraining van Anthentiek ga je ‘al doende leren’. We bespreken steeds eerst de theorie om die meteen daarna in de praktijk te brengen in rollenspellen. Met de trainer en andere deelnemers simuleren we gesprekken en gebeurtenissen waar jij in jouw leven mee te maken krijgt. De laatste twee sessies werken we met acteurs om zo realistisch mogelijke situaties te creëren. Door veel te oefenen en aan de hand van opbouwende feedback maak je je snel nieuwe vaardigheden eigen. Je zult merken hoe bevrijdend het is om vrijer te communiceren en om in contact met anderen echt jezelf te kunnen blijven.

Assertiviteitstraining individueel of in groep

Zoals bij elke trainingbij Anthentiek is ook bij onze assertiviteitstraining geen sprake van ‘one size fits all’, maar altijd van maatwerk. De training wordt individueel gegeven of in een kleine groep. We stemmen de theorie en de oefeningen dus af op de persoonlijke behoeften en valkuilen van de deelnemers. Maar we kijken ook naar waar je juist wél al goed in bent en bouwen daarop voort. 

Gericht op toepassing in het echte leven

De training geeft je praktische handvatten om je assertiever op te stellen in alle situaties waarin jij sterker in je schoenen zou willen staan. Na de training kun je je nieuwe vaardigheden dus direct in de praktijk brengen.

Assertiever leren zijn in een plezierige sfeer

We vinden het belangrijk dat onze trainingenniet alleen effectief zijn maar ook plezierig om aan deel te nemen. Bij Anthentiek steken we er daarom veel energie in om te zorgen dat de bijeenkomsten in een prettige, warme sfeer verlopen waarin volop ruimte is voor jouw persoonlijke leerstijl en -doelen. 

Wil je gemakkelijker en effectiever communiceren?

 

Blijf trouw aan jezelf

en neem hieronder contact met ons op.

1/1

Annerieke is weer klaar voor de cursisten van Liever Assertiever :)

Cliënten over trajecten in assertiviteit bij Anthentiek

23.08.2019

Na een assertiviteitscursus bij Anthentiek en nood had aan verdere begeleiding heb ik deze ook gekregen .Door Ann ben ik altijd warm ontvangen,het voelde als een vriendschappelijk gesprek. een zeer goede vriendin een thuis waar je je hart kon luchten en met een hoop tips en moed weer buiten ging om...

07.05.2019

Zalige lesgeefster! Goede persoonlijke aanpak. Er wordt naar elkaar geluisterd, feedback gegeven en naar oplossingen gezocht. De cursus voorziet je van goede tips en tricks om assertiever op te treden en je meer zelfvertrouwen te geven. Een echte aanrader!

16.03.2018

Ik vond de training heel boeiend. De theorie werd eenvoudig gebracht, met voldoende tips en mogelijkheid om die ook effectief in de praktijk om te zetten. Vooral de sessie met de acteurs vond ik super leerrijk. Ik heb veel praktische tips & tricks geleerd. Vooral het stukje over gevoelsreflectie bli...

Please reload

Wij staan klaar om jou te helpen!
 
van psychologen en 
loopbaancoaches

© 2016-2020 Anthentiek

0032 467 031 592  | info@anthentiek.be

IBAN BE86 7350 4891 3650 | Ondernemingsnummer: 0692.853.281 | Privacy Policy

KMO-P: DV. 0228229 

Als jullie een therapeut of psycholoog in Hasselt (Limburg) zoeken, kunnen jullie bij Anthentiek terecht. Ik mag me misschien niet psycholoog noemen van de belgische wet, omdat ik als psycholoog in nederland afgestudeerd ben. Daarom noem ik mezelf therapeut. Ik doe in mijn praktijk te Hasselt Limburg echter alles qua therapie wat een psycholoog ook doet. Een therapeut leunt eigenlijk ook heel dicht aan bij een psycholoog. Alleen heeft een therapeut voor therapeut gestudeerd en een psycholoog voor psycholoog. Als je je niet goed voelt, hulp nodig hebt van een psycholoog of therapeut of loopbaanbegeleiding zoekt in Hasselt. Last hebben van een depressie, burn-out, faalangst of nood hebt een therapie of psychologische begeleiding kan je contact opnemen, met mij, als psycholoog en therapeut en coach van Limburg. Naar psychologische begeleiding geef ik ook therapie in limburg, hasselt en Genk. Ik woon momenteel in Hasselt, maar heb ook in Genk gewoond. Daarom dat ik zowel in Genk als in Hasselt, eigenlijk in heel limburg therapie geef. Een van mijn specialisaties is therapie geven over faalangst en eigenlijk ben ik ook goed in jobcoaching. Ik heb eerder als jobcoach en loopbaancoach gewerkt in Genk en in Hasselt. Loopbaancoaching is heel hot op dit moment, daarom dat ik het belangrijk vind om ook jobcoaching, naast therapie en psychologie te bieden. Ik werk ook als psycholoog in Nederlands limburg, dat is eigenlijk heel dicht bij Hasselt, Genk en Limburg. In Nederland vind je ook veel psychologen, loopbaancoaching vind je daar minder. Ik werk dus eigenlijk zowel als psycholoog, therapeut en jobcoach in Nederland als in Limburg. 

Als psycholoog, therapeut, loopbaanbegeleider en jobscoach help ik mijn klanten hun leven weer op de rails te krijgen. Ik ben werkzaam in Limburg (Hasselt) als therapeut. Anthentiek doet loopbaanbegeleiding in Hasselt op een authentieke manier. Ann Van Cauwelaert, de oprichter van Anthentiek is een voorstander van de authentieke en positieve coach benadering. Ze is werkzaam in Hasselt en heeft haar coachingspraktijk in Hasselt

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques bij loopbaancoach Anthentiek te Hasselt Limburg